Toppad wienerkorv
God korv, goda tillbehör och gott bröd - mer avancerat än så behöver det inte vara. Välj om du grillar eller kokar wienerkorven, den har superkrafter så båda tillagningssätten fungerar precis lika bra.
4 portioner
- 8 Lönneberga Wiener Original
- 8 korvbröd
PickLad rödlök
- 2 rödlökar
- 1 ½ dl rödvinsvinäger
- 1 ½ dl socker
- 2 ½ dl vatten
- salt
Koka upp vinäger, socker och vatten med en nypa salt. Klyfta eller skiva den skalade rödlöken och lägg ner i lagen. Låt lagen koka upp på nytt och dra därefter av kastrullen. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara kylt, håller i några veckor.
Krämig lök
- 100 g avrunnen picklad lök (se ovan)
- 70 g majonnäs
Blanda picklad lök med majonnäs och smaka av med salt.
Till servering
- smörgåskrasse
- pumpakärnor
Servering
Lägg korvarna i korvbröden och toppa med den krämiga löken. Strö över lite smörgåskrasse och pumpakärnor.
Korv, Gasolgrill, Lönneberga, Kolgrill, Pelletsgrill, Stekplatta