Lonneberga kycklingfars bolognese 780

Kycklingbolognese på Lönnebergas vis

Bolognese är en riktig vardagsklassiker som aldrig går ur tiden, vi gör vår med kycklingfärs och palsternacka för både smak och miljö. Bolognese är också en rätt som är perfekt att laga lite mer av när man ändå är igång; bjud vänner på vardagsmiddag, gör matlådor eller servera till middag även dagen efter.

4 portioner

  • Lönneberga Kyckling Färs av bröstfilé 500 g
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 palsternacka
  • 500 g krossad tomat
  • ½ dl balsamvinäger
  • olja och salt

Till servering

  • kokt spaghetti
  • persilja
  • parmesanost

Bolognese

Finhacka lök och vitlök. Riv palsternackan. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn kycklingfärsen i olja ett par minuter till fin gyllene färg. Tillsätt lök, vitlök och palsternacka och stek ytterligare 2 minuter. Häll på de krossade tomaterna och balsamvinägern. Låt koka 10 minuter och smaka av med salt. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om den känns för torr.

Pasta

Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

Servering

Blanda bolognesen med den kokta spaghettin och toppa med massor av nyriven parmesanost och persilja.

Kyckling, Lönneberga

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.