Kyckling på rotisseri

12 oktober 2013

Jag har en Weber Summit 670 som har rotisseri med infravärmare. Sätt fast två kycklingar på spettet, olja in med olivolja, krydda med salt och peppar. Låt kycklingen dansa runt, runt, runt tills de kommer upp till 70 grader. Sedan är det bara att bryta loss en del och äta. I och med att fettet från kycklingen sipprar ut och smörjer kycklingen då den snurrar runt, runt hela tiden så blir skinnet krispigt. Det blir till och med godare än butiksgrillad kyckling.

Placerade ett par aluminiumformar under som samlar in fettet från kycklingen. Själklart kan man fixa klyftpotatisen i dem samtidigt. Smaken fråb kycklingen blir som grädden på moset. Mycket gott! Se till att krydda potatisen med timjan, salt och lite svartpeppar.

Här hittar du Webers Rotisseri-tillbehör

kyckling weber grillspett 1

kyckling weber grillspett 2

kyckling weber grillspett 3

kyckling weber grillspett 4

kyckling weber grillspett 5

kyckling weber grillspett 6

 

 

 

 

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.