Om det är en "vanlig" gasol platta så är det korta svaret - nej.
Tanken om att slå en bea, koka potatis eller göra något annat samtidigt som du grillar brukar oftast bara vara en tanke. Sidobrännaren på de flesta grillar är extremt känslig för vind. Blåser det minsta så fladdrar lågan och allt annat än kastrullen blir varm.
Jag hade en Weber Summit S-670 i fem år och använde sidobrännare 8-10 gånger. På slutet använde jag den bara till att tända kolbriketterna i skorstensbrännaren.
Men om det är en infraröd sidobrännare så är det korta svaret - JA
En infraröd sidobrännare som t.ex. Napoleon Sizzle ZoneTM är en annan sak som används på ett annat sätt. Den kan bli upp till 800 grader varm! Där lägger du råvarorna som du vill få en ordentlig grill yta. Antingen grillar du "inne" i grillen tills då får den temperatur i råvaran som du vill ha och sedan lägger du råvaran på sidobrännare och få den härliga ytan som du kanske vill ha. Denna metod kallas för Reverse sear. Eller så börjar du på sidobrännare för ytan och utseendets skull och sedan lägger du den "inne" i grillen som har en lägre värmen <170 grader.