Kycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp
Grillade Rekokycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp

4 personer
- Grillade kycklinglår
- 4 Reko kycklinglår
- ½ tsk salt
- 1 krm ”5-spice”
- Rivet skal av 1 citron
Gnid in kycklinglåren med salt, ”5-spice” och citronskal. Tänd grillen och grilla kycklingen tills den är genomstekt och mör.
Grillade jordärtskockor
- 1 kg jordärtskockor
- 1 tsk salt
- 1 msk smör
Koka jordärtskockorna i saltat vatten (cirka 20 min). Dela skockorna med en gaffel. Smält smöret och pensla skockorna runt om. Grilla skockorna tills de är frasiga, pensla då och då med det smälta smöret.
Tillbehör
- ½ l turkisk yoghurt
- 1 knippe plocksalat
- Citronklyftor1 gott surdegsbröd eller pitabröd
Servera med naturell, fet turkisk yoghurt, plocksalat, citronklyftor och bröd.
Recept av Titti Qvarnström