Kycklingbröst med spetskål
Salvia och citronrimmat Rekokycklingbröst med spetskål och yoghurt
4 personer
- Grillat Rekokycklingbröst
- 1 ekologisk citron
- 1 l vatten
- Salt
- 10 vitpepparkorn, grovkrossade
- 20 färska salviablad
- 2 Reko kycklingbröst
- 12 grillpinnar, blötlagda
Fixa först en rimlag dagen innan grillningen. Tvätta av citronen, skala den med en potatisskalare och spara skalet. Koka upp vattnet med saltet (50 g) och vitpepparn, dra av kastrullen från plattan när det kokat upp, lägg i citronskal och salvian. Kyl ner. Skär kycklingbrösten i centimetertjocka strimlor på längden, 6 per bröst. Lägg dem den kylda lagen och ställ in i kylen över natten. Ta upp och torka av köttet. Trä strimlorna på längden på spetten. Grilla nära glöden.
Grillad spetskål
- 2 små spetskålshuvuden
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 1 ekologisk citron
- Salt
Dela spetskålen på längden. Skär ett snitt genom rotstocken och tryck till så kålhalvan blir någorlundajämntjock. Grilla på båda sidor. Var försiktig så att du inte bränner. Vispa ihop olja, citron o salt.Pensla de nygrillade kålhalvorna.
Salviayoghurt med honung
- ½ l turkisk yoghurt
- 1 msk flytande honung
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- 8 blad salvia, finhackad
- Vitpeppar från kvarn
Blanda ingredienserna. Serveras gärna med sommarens färskpotatis.
Recept av Thomas Drejing