Entrecote med Kajmak & Ajvar

 global grillskola entrecotte

Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker och tekniker är ett bra sätt att utmana sig i sin matlagning. Här visar proffskocken Edin Dzemat hur du gör en klassisk kötträtt från Balkan.

Klicka här för att se film hur du gör: YouTube logo full color

Filmen inspelad i Grillbloggens utekök

Våga bryta gamla vanor och lägg något nytt på grillen. Nästan allting går att grilla. Det är egentligen bara din egen kreativitet, och utrustning, som sätter gränserna. Med hjälp av Globals grillredskapoch recept från världens alla hörn vill vi inspirera till stordåd vid grillen. Vår grillskola är en Global grillskola – i ordets alla bemärkelser.

INGREDIENSER

  • Edins entrecôte (2 portioner)
  • 400 g svensk entrecôte
  • 2 tsk Vegeta natur allkrydda
  • Somunbröd
  • Grönsallad
  • Kajmak
  • Hemgjord ajvar ( se recept här )

GÖR SÅ HÄR

  1. Skiva entrecôten i 2 cm tjocka skivor. Krydda skivorna med Vegeta natur på båda sidor.
  2. Lägg köttet på grillen. Grilla tills innertemperaturen uppnår 50 grader, ca 2–3 min per sida. Ta av köttet från grillen och låt det vila på skärbrädan i minst 5 minuter.
  3. Tranchera köttet med hjälp av en trancherkniv och en stekgaffel.
  4. Servera den grillade entrecôten tillsammans med somunbröd, kajmak, grönsallad och hemgjord ajvar.

 

SNABB, HEMGJORD AJVAR

Ajvar finns att köpa färdig på burk, men det blir självklart godast om du lagar den själv. Testa gärna Edins snabba variant som endast innehåller tre ingredienser: paprika, aubergine och salt. En klar favorit till grillmiddagen! Se recept här

Klicka här för att se film hur du gör: YouTube logo full color

Filmen inspelad i Grillbloggens utekök

Global

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.