Lammburgare
Lammburgare med Caj P. Rub Roast Garlic
4 personer
3 små silverlökar
1 msk smör
1 msk farinsocker 2 msk japansk soja 1 dl äppeljuice
500 g lammfärs
1-2 msk Caj P. Rub Roast Garlic 1 st. mozzarellaost
2 st. plommontomater
Krispig sallad
Hamburgerbröd
Gör så här
Skala och skiva löken tunt. Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i löken. Rör runt och slå i socker, soja och juice. Låt det steka sakta i 15-20
minuter tills löken blivit gyllenbrun och karamelliserad. Rör inte för ofta, bäst blir det om löken får ligga stilla och fint.
Blanda samman färs och rub till en jämn smet. Smaka av med flingsalt och svartpeppar och forma fyra burgare. Grilla dem på medelvarm temperatur till önskad stekningsgrad. Montera fina burgare och servera direkt.
Hamburgare, Caj P, Recept, Gasolgrill, Kolgrill, Pelletsgrill, Stekplatta