Grillad fisk med saffranssås
Grillad fisk med saffranssås
Recept från Heinz
2 rödingar eller annan fisk som passar till att grillas.
Fet fisk är bäst.
Saffranssås
100 g Heinz Aioli Sauce
100 g crème fraîche
1–2 tsk Heinz Hot Sauce Chipotle Garlic
1/2 g saffran
2 plommontomater
1/2 röd paprika
1 krm krossade fänkålsfrön
Kryddblandning
1 citron
2 msk torkad oregano
2 msk torkad dragon
1/2 tsk torkad timjan
, salt och peppar
1 knippa färska örtkryddor ex. persilja
timjan, rosmarin, oregano, dragon
Blanda Heinz Aioli Sauce med crème fraîche och Heinz Hot Sauce Chipolte Garlic. Rör ner saffran. Dela plommontomaterna i klyftor. Skär bort kärnhus och skinn med en vass kniv. Skär tomatkött och paprika i små tärningar och blanda ner i såsen tillsammans med fänkål. Smaka av med salt och peppar och servera till fisken. Såsen kan även användas till grillat kött och som en krämig salladsdressing. Snitta skinnet på fisken där den är som tjockast. Pressa en halv citron över samt inuti fisken. Blanda de torra kryddorna och gnid in fisken med blandningen. Krydda sedan fisken med salt och peppar. Fördela de färska kryddorna inuti och ovanpå fisken. Lägg en citronskiva ovanpå och kläm fast fisken i ett fiskhalster. Grilla fisken i 5–7 minuter. Vänd på den några gånger så den inte bränns.