Grillad lyxburgare med potatisklyftor
Grillad lyxburgare med potatisklyftor
Recept från Heinz
Dressing
1 äggula
1 tsk Dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 dl rapsolja
2 msk crème fraîche
1–2 tsk HP-sauce
2 msk fint skuren gräslök
Biffar
600 g nötfärs,
1 dl crème fraîche
1 msk Dijonsenap
Heinz Chili Sauce
salt och peppar
Tillbehör
gul lök
röd chilifrukt
crème fraîche
Heinz Mayonnaise
Heinz Tomato Ketchup
små tomater i olika färger
bacon
saltgurka
hamburgerbröd
Blanda äggulan till dressingen med senapen. Tillsätt pressad vitlök och rör ner oljan droppvis. Blanda ner crème fraîche, HP-sauce och gräslök. Blanda färsen med crème fraîche, senap och chilisås. Krydda med salt och peppar och forma sedan till fyra biffar. Bred crème fraîche på bröden och fördela sedan sallad, tomatskivor och tunna skivor av lök och chili ovanpå. Glöm inte att ta bort kärnorna ur chilin. Grilla eller stek hamburgarna i 3–4 minuter per sida. Lägg upp på bröden med bacon och lök på toppen. Servera med dressingen, sallad, saltgurka och ugnsbakade potatisar.
Hamburgare, Heinz, Recept, Gasolgrill, Kolgrill, Pelletsgrill, Stekplatta