Grillade halloumiburgare
Grillade halloumiburgare med grillad paprika, avocado och BBQ sås
4 BURGARE ELLER TILL 2-4 PERSONER.
- 2 x 200 g halloumi
- 1 citron
- svartpeppar
- 1 gul paprika
- 1 mogen avocado
- BBQ sås
- 1 sats Bic Muck dressing
- rostad lök
- 1 stor färsk tomat
- 1/4 isbergsalladshuvud
Börja med att blanda ihop dressingen och koka ihop BBQsåsen så de får stå och puttra och dra i kylskåpet medan du fixar resten. Recept till dem hittar du via länkarna i ingredienslistan här ovanför.
Dela halloumibitarna på mitten i ”vecket”. Använd en kniv så att du får två ungefär lika stora skivor. Lägg de fyra halvorna i en plastpåse tillsammans med juice från citronen och en massa svartpeppar. Låt marinera medan du tänder grillen eller gör färdigt resten av ingredienserna (om du steker den).
Dela paprikan i åtta stora skivor och skiva avocadon tunt. Grilla eller stek halloumin och paprikan på hög värme (om du steker, ha i lite olivolja i pannan) så att paprikan blir mjuk och får färg och så att halloumin blir gyllenbrun.
Bygg en burgare med rostad lök och BBQsås i botten, 1 halva halloumi i mitten och sen avocado, paprika, dressing, tomat och sallad på toppen. Ät omgående innan halloumin stelnar.
Recept och bilder kommer från boken Jävligt God BBQ av Gustav Johnasson - läs artikeln här
Hamburgare, Vegetarisk, Jävligt gott, Gasolgrill, Kolgrill, Pelletsgrill, Vedgrill