Kycklingklubba i chimichurri

Grillad Reko kycklingklubba i chimichurri med grillad syrlig salladskål

Reko kycklingklubba Marie Peter Skogstrom

4 personer

  • Grillad Reko kycklingklubba
  • 8 Reko kycklingklubbor
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Blanda kycklingklubborna med lite olivolja, salt och peppar. Grilla dem runt om och avsluta, de sista minuterna, med lite chimichurriglasering.

Chimichurri

  • 2 röda chilifrukter
  • 2 dl persilja, plockad bladpersilja
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk honung
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Finrivet skal av 1 lime
  • 1 dl färskpressad citrusjuice (från lime & citron)
  • 1,5 dl olivolja
  • Salt och peppar
  • Mixa alla ingredienser till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
  • Grillad salladskål
  • 2 mindre salladskål
  • Olivolja

Klyv kålen på hälften, pensla med lite olivolja och grilla dem ett par minuter på var sida tills det är krispiga. Servera dem ljumma.

Tillbehör

  • 1 dl matlagningsyoghurt (10%)
  • 4 msk rostade solros-, pumpa- och sesamfrön

Rör yoghurten krämig och dressa den över kålen. Servera de grillade kycklingklubborna tillsammans med kålen, avsluta med att ringla över chimichurri och de rostade fröna.


Recept av Marie och Peter J Skogström

Recept, Reko

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.