Två recept från Heinz som passar lika bra på höstbuffén som på julbordet.
Inför julen så måste man grilla. Ja, rättar sagt man måste alltd grilla! Här kommer ett par recept från Heinz
Griljerade kamben med rödkålscoleslaw, 4 pers
ca 1 timme
Ingredienser
ca 1 kg tunna revben
1 msk Heinz Dijonsenap
2 msk Heinz Jerk BBQ
1 msk HP Sauce
1 msk grillkrydda
1 msk herbes de provence
1/2 dl olivolja
salt och peppar
Rödkålscoleslaw
200 g supertunt skuren rödkål
1 krm salt
1 tsk Heinz Dijonsenap
2 msk olivolja
2 msk crème fraîche
Blanda Heinz Dijonsenap, Heinz Jerk BBQ, Heinz HP, grillkrydda, herbes de provence och olivolja. Gnid in kambenen med kryddblandningen och krydda sedan med salt och peppar. Lägg kambenen på en plåt och ställ in i ugnen på 175°C ca 60 minuter. Vänd kambenen efter halva tiden. Under tiden, blanda rödkålen ordentligt med salt, Heinz Dijonsenap och olivolja under några minuter. Blanda ner crème fraichen precis innan servering.
Heta fyllda ägghalvor , 8 ägghalvor
ca 20 minuter
Ingredienser
4 hårdkokta ägg
2 tsk Heinz Hot Sauce Yellow Habanero
1 msk Heinz Hot Sauce Peri Peri
1 msk Heinz Majonnäs
1 msk crème fraiche
salt och peppar
krasse
chiliflakes
ruccolasallad
machésallat
Knäck äggen på mitten med en vass kniv, tveka inte vid tillslaget. Pilla ur äggulan och lägg i en bunke tillsammans med Hot Sauce Yellow Habanero, Hot Sauce Peri Peri, Majonnäs och crème fraiche. Mosa eller mixa ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Klicka eller spritsa tillbaka blandningen i ägghalvorna och garnera med krasse och eventuellt lite chiliflakes. Dekorera genom att lägga ägghalvorna på en salladsbädd.