Hjortburgare kronärtskräm
Gör dina egna hjortburgare med kronärtskräm och lingon
4 portioner
- 500 g hjortkött, filé eller grytbitar
- 1 dl majonnäs
- 8 enbär
- några kvistar färsk timjan
- salt och peppar
- 1 dl lingon
- 2 tsk honung
- 1 burk kronärtskocksbottnar
- 1/2 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- rivet skal av 1 citron
- 2-3 tsk pressad citron
- 4 hamburgerbröd
- 4 salladsblad
Gör så här
- Skär köttet i bitar, 2-3 centimeter stora är lagom. Mal köttet genom skivan med mellanstora hål i din köttkvarn.
- Blanda med majonnäs, mortlade enbär, timjanblad, salt och peppar. Forma till 4 biffar och grilla ett par minuter på varje sida.
- Blanda lingonen med honung.
- Mixa kronärtskocksbottnarna med crème fraiche och majonnäs med handblendern. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med pressad citron, salt och peppar.
- Dela hamburgerbröden och lägg salladsbladen på nederdelen. Fortsätt med biffarna, krämen, lingonen och avsluta med locket.
Hamburgare, Recept, Bosch