Säsongens kycklingpasta
Säsongens kycklingpasta
Kycklingpasta är en klassiker till vardagsmiddagen med familjen och perfekt när du får besök. Här kommer en variant där vi väljer grönsaker efter säsong och utifrån vad du har hemma.
4 portioner, tillagningstid: 35 min
- 1 förpackning Lönneberga Kyckling Tunna innerfiléer, 500 g
- 1 gul lök
- 1 dl syrad grädde
- 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
- 3 vitlöksklyftor
- 400 g pasta
- 2 dl pastavatten
- olivolja
- salt och peppar
- grönsaker efter säsong (se exempel nedan)
Pasta
Koka upp rikligt med välsaltat vatten och koka pastan. Häll av den cirka 3 minuter innan den är klar. Spara 2 dl pastavatten.
Sås
hacka gul lök och stek mjuk i olivolja i en djupare stekpanna. Skär ner vitlöken tunt, använd gärna en mandolin, och lägg i en stekpanna. Ta de grönsaker du valt för säsongen och dela dem i lagom storlek och tillsätt i stekpannan. Addera den kokta pastan och pastavattnet, låt det reducera något. Häll i fond och syrade grädde, låt koka samman. Smaka av med salt och peppar.
Kyckling
Salta och peppra kycklingen runtom, stek i olivolja till fin färg.
Servera gärna på ett stort serveringsfat som du toppar med lite färska örter, exempelvis persilja eller basilika.
Tips på grönsaker
Året om
- morötter
- palsternacka
- groddar
Höst
- grönkål
- svamp
- zucchini
Vinter
- pumpa
- vitkål
- grönkål
Vår
- rättika
- ramslök
- purjolök
Sommar
- ruccola
- tomater
- sockerärtor
Gabriel tipsar
Tänk på att olika grönsaker tar olika lång tid på sig i pannan, så att du delar dem i lagom stora bitar så att allt blir färdigt samtidigt.
Kyckling, Gasolgrill, Lönneberga, Kolgrill, Pellets, Gabriel Jonsson, Stekplatta