Ribbs från Costco, Arninge

Vi provade BBQ Pork Ribbs with  a Sweet BBQ Sauce

Vi besökte Costco och köpte Revben

Strax utanför Stockholm i Arninge har den Amerikanska butiken Costco öppnat sina dörrar. Första butiken i Sverige. För att handla måste man köpa ett medlemskap.  

Det finns färskt kött både från Sverige och från USA. Under vårt första besök så köpte vi bland annat förkokta revben, även kallad för sous vide. Perfekt för oss då klockan var mycket och hungern kom med stormsteg. 

Förkokta revben (sous vide) från Costco

Vad är sous vide?

Sous vide är det franska ordet för vakuumpacka och betyder ordagrant "under vakuum". Metoden innebär att man tillagar råvaran i en lufttät plastpåse som tillslutits efter att ett undertryck har skapats och sedan placeras i ett vattenbad eller ångugn.

Fördelen är att man behåller alla smaker i råvaran och den kan aldrig bli varmare än 100 grader. Man kan tillaga råvaran under längre tid utan att den bli torr eller bränd. Detta gör att de flesta köttsorter bli mycket möra. Passar speciellt bra för fläskkött som blir mycket saftigt. Denna process kan man göra i flera dagar före. När man vill äta råvaran, som nu är tillagad så behöver man bara värma upp den. Man kan använda sig av microvågsugn, vanlig traditionell ugn, steka eller grilla. Detta är ju ändå en grillblogg, eller hur? 

Att göra ribbs "på riktigt" i grillen så tar det 3-5 timmar. Därför är Sous vide ett attraktivt alternativ.

Nackdelen är att råvaran inte får någon smak från själva tillagningen, varken rök eller bränt. Som vi säger i grillbranschen "Brännt är också en smak." 

Paketets innehåll

I paketet finns två ribbs i var sin förpackning och två påsar med BBQ Sauce. 

Tillagning

Gasolgrillen startades. Måltemperaturen i grillen är 180-200 grader

1. Förpackningen öppnades.

2. Ribbsen lades på en bricka. 

3. BBQ Saucen som medföljdes pensaldes på, på bägge sidorna.

4. Ribbsen lades i grillen, på gallret med gasolbrännaden direkt under ribbsen på låg värme och de andra brännarena på hög värme. Locket stängdes

5. Efter 5-7 minuter så vände vi ribbsen.

6. Efter ytterligare 5-7 minuter så penslade vi på ytterligare BBQ Sauce och vände tillbaka dem.

7. Efter ytterligare 5-7 minuter så penslade vi på ytterligare BBQ Sauce och vände tillbaka dem.

Total "uppvärmningstid" ca 20-30 minuter.

Servering

Vi serverade ribbsen med friterad pommes frites och ketchup. Givetvis skulle vi kunna göra en härlig sallad också. Man kan inte lyckas varje gång. 

Smaken

Sammanfattningsvis - Kötet var mycket mört. Obefintlig röksmak. Söt BBQ Sauce.

Nästa gång så ska vi ta testa utan BBQ sauce och se om den söta smaken minskas. 

Vi föredrar att göra revben i smoken på "riktigt" när tiden finns. Dessa ribbs är helt ok. Det går lika bra att värma dem i ugnen. Grillen ger ingen mersmak, tyvärr.

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.