Nyheter från Kronfågel 2019

 

Sommaren är runt knuten och samtidigt ser vi ett ökat intresse för att äta kyckling. För att möta upp konsumentens efterfrågan lanserar Kronfågel det bredaste grillsortimentet de någonsin haft. Med en lång grillsäsong behövs en variation i smaker och grilldetaljer och det har blivit ett signum för årets BBQ-sortiment. 

– Det har varit många faktorer som har varit viktiga i arbetet att ta fram säsongens smaker och produkter. Framförallt har vi tagit fasta på hur man umgås runt grillen. Det är familjen, vänner och människor i alla åldrar, från olika kulturer och med olika preferenser. Det har vi tagit avstamp i och resultatet är ett variationsrikt sortiment som vi tror kommer attrahera en bred målgrupp. Helt enkelt kyckling för alla smaker, säger Linda Munkhammar, produktchef, Kronfågel.

Kronfagel BBQ kycklingspett sweet chili

BBQ Kycklingspett Sweet Chili

– En annan trend är att det måste vara enkelt och gå smidigt att laga mat vid grillen. Man vill lägga tiden på att umgås och njuta av varandras sällskap. Därför lanserar vi vårt största färdigmarinerade sortiment hittills. Exempel på det är våra härliga grillspett med två olika smaksättningar. Enklare kan det inte bli, fortsätter Linda Munkhammar.

Heta kryddor och årets smak

Kronfagel BBQ PaprikaChipotle delade fileer

Det som grillas allra mest är kycklingfilé så inför grillsäsongen har Kronfågel därför tagit fram en filé som är delad vilket gör att den blir extra saftig. Den är smaksatt med toner av peppar, paprika och rökig chipotle.

Kronfagel BBQ Tryffel Kycklingsteak

Årets bubblare och stora nyhet är KycklingSteak Tryffel där grunden är den populära urbenade klubban med skinn som i år har tagits till en ny nivå med den populära smaksättaren. Steakens egenskaper i kombination med tryffel ger en smakupplevelse utöver det vanliga.  

BBQ-nyheterna 2019 - svensk kyckling från någon av Kronfågels gårdar, i butik v. 15 och 19

  • BBQ Delad Kycklingfilé Paprika & Chipotle, ca 700 g
  • BBQ Lårfilé Sriracha, ca 900 g
  • BBQ Kycklingben Paprika & Vitlök, ca 900 g
  • BBQ Minutfilé Pepper, ca 690 g
  • BBQ KycklingSteak Tryffel, ca 850 g
  • BBQ Kycklingspett, Sweet Chili, 460 g
  • BBQ Kycklingspett, Classic, 460 g
  • Kycklinggrillkorv Ost & Jalapeño, 270 g
  • Kycklinggrillkorv Bratwurst, 270 g
  • Stinas – Kycklingben Majsgrits & Rostad vitlök, 1100 g (v.19)

Kyckling, Kronfågel

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.