Hela veckans kycklingtaco
Tacos är alltid rätt, här på kycklingfärs med egen kryddblandning och en kikärtscrème som vi vågar lova faller de flesta i smaken.
8 portioner
Tacofärs
- Lönneberga Kyckling Färs, 800 g
- 1–2 vitlöksklyftor
- 1,5 tsk spiskummin
- 600 g krossade tomater
- 0,75 tsk chiliflakes
- olja och salt
Kikärtscrème
- 375 g kikärtor
- 3 msk pressad citronjuice
- 1,5 msk olivolja
- 1,5 msk vatten
- 3 msk finhackad mynta
- salt
Till servering
- 16 tortillabröd
- 16 romansalladsblad
- 1,5 dl gräddfil
- 150 g riven ost
Kikärtscrème
Mixa alla ingredienserna till kikärtscrèmen förutom mynta och smaka av med salt. Rör ner myntan.
Tacofärs
Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn kycklingfärsen i olja några minuter till fin färg. Riv och tillsätt vitlöken, spiskummin, chiliflakes och de krossade tomaterna. Låt puttra sakta i stekpannan 10 minuter och smaka av med salt. Tillsätt lite vatten om det känns för torrt.
Servera
Lägg allt i valfri ordning i ditt tortillabröd. Njut.