Tacos 2.0 med kycklingspett
Uppgradera din fredagstacos med dessa fräscha och goda ingredienser. Förresten går den lika bra att servera på måndag, tisdag, onsdag, torsdag, lördag och söndag också.
- 4 Lönneberga Kycklingspett Paprika & Örter
- 4 tortillabröd
- 16 romansalladsblad
- 120 g riven ost
- 2 dl gräddfil
- gräddfil
Pickad rödlök
- 2 rödlökar
- 1 ½ dl rödvinsvinäger
- 1 ½ dl socker
- 2 ½ dl vatten
- salt
Tomat- och chiliguacamole
- 2 avokado
- 75 g soltorkade tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk pressad citronjuice
- salt
Hacka de soltorkade tomaterna och finhacka vitlöken. Gröp ur avokadon. Lägg samtliga ingredienser till guacamolen i en matberedare och mixa till en fin röra. Smaka av med salt.
Picklad rödlök
Koka upp vinäger, socker och vatten med en nypa salt. Klyfta eller skiva den skalade rödlöken och lägg ner i den kokande lagen. Låt lagen koka upp på nytt och dra därefter av kastrullen. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara kylt, håller i några veckor.
Kyckling och bröd
Grilla kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen. Värm på tortillabröden i en stekpanna eller i ugnen.
Servera: lägg salladsblad och kyckling på tortillabrödet. Toppa med guacamole, riven ost, gräddfil och lite picklad lök.