Kyckling inspirerad av Asien
Våra drumetter och vingetter passar perfekt med smakrika tillbehör, vad sägs om en hemmagjord barbequesås, jordnötsdipp eller chilipicklad gurka? Toppa med en härlig grönsallad och middagen är serverad.
- 1 paket Lönneberga Drumetter & Vingetter Chipotle
Barbequesås
- 1 vitlöksklyfta
- 1 chipotlechili (torkad, rökt pepparfrukt)
- ½ äpple
- 1 dl brunt farin
- 1 dl rödvinsvinäger
- 1 ½ dl krossade tomater
- olivolja och salt
Hacka vitlöken och chipotlechili. Kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Lägg ner chipotle, vitlök och äpple i en kastrull och fräs ett par minuter på medelhög temperatur i lite olivolja. Tillsätt farin, vinäger och tomaterna och koka 5–10 minuter till såsig konsistens. Mixa såsen slät och smaka av med salt. Barbequesåsen kan serveras kall eller varm.
Jordnötsdipp
- 100 g jordnötssmör
- 2 msk pressad citronjuice
- 2 msk japansk soya
- 2 msk vatten
Blanda samtliga ingredienser och smaka av om eventuellt salt behövs.
Chilipicklad gurka
(görs med fördel minst 1 timme före servering)
- 300 g gurka
- 2 chili
- 1 dl ättika
- 1 dl strösocker
- 2 dl vatten
- salt
Skär chilin i 1 cm stora bitar. Koka upp ättika, socker, vatten och chili tillsammans med en nypa salt. Låt lagen svalna. Skala och skiva gurkan tunt och lägg ner i lagen. Låt gurkan få ligga i lagen minst en timme.
Kyckling
Grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
Servera gärna med dessa goda tillbehör och en härlig grönsallad.