Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Rökt laxburgare

Rökt laxburgare med krispig kål med Caj P. Aioli Original

cajP Rökt laxburgare med krispig kal


Marinering till lax, räcker till 1,5 kg laxfilé
1 dl flingsalt
0,5 dl farinsocker (helst den fuktiga varianten) 0,5 dl strösocker
Rökt lax
Caj P. Aioli Original
Hamburgerbröd
Späda salladsblad
Krispig kål, svart eller grön
Olja

Skär laxen i portionsbitar och gnugga i salt/sockerblandningen. Låt den marinera i sex timmar. Ta upp fisken, torka bort överskottsmarinad och låt laxen lufttorka på galler i en timme. Starta röken eller grillen, försök få temperaturen så nära 65 grader som möjligt. Rök laxbitarna till en innertemperatur mellan 50-65 grader beroende på hur fast och genomrökt man vill ha den.

Skölj och ansa kålbladen och låt dem torka på handduk. Lägg dem i en bunke, ringla på olja och blanda runt tills allt är täckt av ett tunt lager olja. Kålen kan tillagas på två sätt, antingen i ugn eller i grill. I ugn får kålen stå i ca 10 minuter på 200 grader tills den är krispig. På grill så rostas kålen på grillplåt i medelvarm temperatur i cirka 10-25 minuter under lock.

Taggar: Hamburgare Lax Caj P Recept