GRILLSKOLA HEMMA HOS GRILLMÄSTAREN

Bygg ännu bättre relationer med personalen, ledningsgruppen, styrelsen eller varför inte era nyckelkunder. 

Nu är det verkligen dags att göra en aktivitet som både bygger och förbättrar relationerna. 

Grillskolan är en annorlunda matlagningsaktivitet. Att laga mat tillsammans utomhus är en kraftfull aktivitet att bygga relationer, team och samhörighet.

Att grilla tillsammans blir ännu mer minnesvärt än en vanlig matlagningsaktivitet eller en kickoff i ett konferensrum.

Ett minne som dina gäster, personal, ledningsgrupp, styrelse, kunder sent kommer att glömma.  

Passar perfekt både för företag och privatpersoner.

grillad sallad, grillsallad, vegansk sallad, vegetarisk grillbuffe
grillad entrecotte, entrecote, john stone, bergfalk co, johan i hallen, kött, grillat kött, weber 57
Grillskola, förrätt, ofyr, vedeldad grill

MENY FRÅN GRILLANDSLAGET

Vi har tillsammans med Henrik Stensvad tidigare landslagsledaren i Svenska Grillandslaget tagit fram en meny som kommer ge dig och dina gäster en smakupplevelse utöver det vanliga. Vi är också öppna för dina egna önskemål och specialmat (vi är vana med specialmat oavsett om det är religösa, kulturella eller allergier så anpassar vi oss för era önskemål). Med vår erfarenhet och våra kontakter kan vi lösa de flesta krav.

Grillbuffén består av

  • Entrecotté Premium
  • Varmrökt lax med hemmagjord romsås
  • Blandade korvar från Specialchark
  • Kycklingben, rökta och sedan grillade 
  • Grillad sallad med spetskål, majs, paparika och rödbeta
  • Grillat surdegsbröd med olivolja och flingsalt
  • och kanske något mer

Lägg till - förrätts paketet

Ett par förrätter är färdiga redan när ni kommer.

Vi samlas runt den vedeldade runda stekplattan (OFYR) där ett par förrätter serveras. Perfekt för att samla ihop gänget och ta en (medhavd) öl eller glas bubbel före vi sätter igång med grillskolan.

Det kanske serveras pilgrimsmusslor med smörsås, tigerräkor med chilisås, färskkorv etc.

SENASTE NYTT FRÅN LÄNSSTYRELSEN
Länsstyrelsen ger ok för grillevent för slutna grupper
  • Pandemilagarna gäller inte på privata mark. Därför kan vi hålla denna typ av event så länge som vi följer de allmänna riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten.
ÅRETS KONTROLLRAPPORT LIVSMEDEL
Kontrollrapport Lidingö Stad Miljö- och stadsbyggnadskontoret

Kontrollrapport Lidingö Stad Miljö- och stadsbyggnadskontoret

Klicka på bilden ovan för förstoring

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs eller krävs.

Även de som aldrig grillat tidigare kommer att få en positiv upplevelse av denna grillkurs. Det finns olika uppgifter som passar de som har liten erfarenhet av att laga mat till lite mer advancerade uppgifter för dem som har mer vana. 

Vår grillmästare är lyhörd och ser till att alla som vill vara aktiva får vara det. 

Kursinnehåll

Bland annat kommer ni att lära er och uppleva:

  • Hur tänder man kolgrillen på bästa sättet
  • Grill och BBQ är det någon skillnad
  • Grilla med rökflis
  • Skillnad på kol, briketter och gasolgrill
  • Varför maten kan bli godare på en kolgrill
  • Gasolsäkerhet
  • Olika grilltekniker - direkt / indirekt, smoking

Vi går tillsammans igenom med hela gruppen hur man gör respektive rätt. Sedan gör ett par deltagare vissa rätter och andra deltagare gör andra rätter. 

Tider

Kväll 17.30 till ca 20.30, med förrättspaketet 16.30 till ca 20.30

Tiden kan anpassas till dagtid om så önskas.

Målgrupp

Företag som vill ha en teamstärkande upplevelse för medarbetare. Eller som vill bygga bättre relationer till sina nyckelkunder.

Privatpersoner t.ex. en stor familj som firar någon som fyller jämnt.

Plats

Vårt unika utekök ligger på Lidingö, strax utanför Stockholm. 

20 grillar (!)

Här finns det 20 grillar av olika storlekar, sorter och tillverkare. Beroende på vilka rätter som vi ska tillaga använder vi olika grillar. Weber 57 cm klotgrill, Vedeldad Sydafrikansk Braai, Big Green Egg kolgrill / smoker, RUBY inbyggd gasolgrill och kanske någon till grill.  

Du kommer att kunna göra alla rätter som vi lagar på en vanlig klotgrill hemma senare. Dina gäster kommer bli imponerade! 

"Vi anlitade Peter som grillmästare på vårt företagsevent. Allt gick mycket smidigt, från beställning, leverans och att ha Peter på plats. Han lagar fantastisk mat på exklusiva råvaror som våra kunder uppskattade till fullo. Peter är också socialt kompetent så vi kände oss trygga med att ha de viktigaste kunderna samspråkandes med honom. Det är ju inte alltid så när man använder catering. Jag känner mig trygg med att rekommendera Peter som grillmästare på ert nästa event. Vi kommer definitivt använda oss av honom igen nästa år." - Fredrik Sjöstrand, CIO and Founding Partner at Scandinavian Credit Fund I AB

Personalfest solnastrand, solna strand, grillfest för personalen, grillcatering
personalfest elgiganten HK, HQ, moderskeppet, Akalla, Kista, grillcatering
Kundträff och partnerträff kreditfonden, kredit fonden, sigtuna, grillfest, grillcatering

Grillskolan är en perfekt aktivitet för teambuilding, kickoff, efter ett ledningsgruppsmöte / styrelsemöte eller personalfest. När man lagar mat utomhus och umgås tillsammans med sina kollegor under trevliga och välsmakande former så lär man känna varandra ännu bättre. Gruppen blir automatiskt mer produktiv i sina roller på företaget efter denna aktivitet. 

Priser

Vi har satt ett pris på en oförglömlig upplevelse. 

Nu när fler och fler har vaccinerat sig så är det extra stor efterfrågan på matlagningsaktiviteter.

Fyll i bokningsförfrågan så återkommer vi inom kort via telefon. Därefter skriver vi en anpassad offert för just ert event.

Vi tar hand om inköp, förberedelse, tält (det kan regna), möbler, porslin, avfallshantering, städning, råvaror, läsk och självklart själva utbildningen hos oss.

Bekymmerfritt pris för upptill 12 personer, endast 15.000 kr + 25% moms.

Lägg till

Förrättspaketet

Få ett par förrätter när ni kommer. Grillmästaren grillar dem framför era ögon, ni känner doften från grillen och den härliga maten som strax ska njutas.

Perfekt för er som vill samla ihop teamet, kanske hålla ett tal och dela på en flaska bubbel (som ni har med er).

Beroende på vilka rätter som ska tillagas sätter vi priset, från 2.500 kr.


Villkor och mer information

Aktiv matlagning

All mat lagas tillsammans, vissa gör någon rätt, andra en annan men alla får samma information om hur man gör alla rätter.

Även de som aldrig grillat tidigare kommer att få en positiv upplevelse av denna grillkurs. Det finns olika uppgifter som passar de som har liten erfarenhet av att laga mat till lite mer advancerade uppgifter för de som har mer vana. 

Alla behöver inte vara med om de absolut inte vill.

Detta ingår
  • Alla råvaror
  • Aktiv matlagning
  • Kaffe /te och läsk
  • Privat matstudio i form av utekök
  • Tillgång till toalett inomhus
  • Doften av grill som sitter i kläderna

Det enda som inte ingår är alkoholhaltiga drycker. De får ni givetvis ta med - dock bara cider, öl eller vin. Stark sprit får ej medtas. När ni kommer lägger vi in era drycker i en egen kyl utomhus som ni har tillgång till. 

Vädret

Strålande sol och vindstilla är inget vi planerar med. Vi utgår från att det regnar och blåser. Om solen skulle skina så är vi förberedda på det också.

Hela eventet är utomhus. Endast gästtoaletten är inomhus. Se till att ni har kläder efter väder. 

Regn är inget problem då utköktet har regnskydd och ni kommer sitta under tak när ni ska äta maten. 

Alkoholhaltiga drycker

En fördel med våra event - vi har inga alkoholrättigheter. Det innebär att ni själva får ta med er eget vin, cider eller öl. Med andra ord - ni kan köpa de lite finare vinerna på systembolaget och bjuda på utan att betala en förmögenhet. 

När ni kommer lägger vi in era drycker i en egen kyl utomhus som ni har tillgång till. 

Tänk på att stark sprit får ej medtas. Vi avvisar överförfriskade personer som uppträder högljutt och olämpligt. Detta är en grillskola, inte en fyllefest. 

Debiteringsrutiner

Grillskolan faktureras med benämning Utbildning. Vårt juridiska företagsnamn är Peter Watz AB och förutom grillkurser genomför vi föreläsningar / utbildning inom marknadsföring, säljträning, tidsplanering, målsättning m.m. 

Debitering sker per faktura i förskott.

Fakturan skickas i PDF-format via e-post.

Betalning skall ske senast 14 dagar före eventet.

25% moms tillkommer på samtliga priser.

Avbokningsregler

Ni kan boka av eventet utan kostnad fram till 14 dagar före eventet. Utebliven betalning innebär ej avbokning.

Avbokning skall ske skriftligen via e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senaste 14 dagar före eventet. Därefter debiteras eventet till 100%. Ni ska få en bekräftelse att avbokningen är mottagen. 

Vi har möjlighet att boka av eventet vid allvarlig sjukdom. Ni erhåller då 100% av inbetalat belopp. Under alla dessa år har vi aldrig behövt ställa in ett event.

Eldningsförbud på egen tomt

Vid eldnings- och eller grillningsförbud ”på egen tomt” kan inte eventet genomföras. 

Införs grillningsförbudet 2 dag före eller samma dag som eventet så behålls en avgift på 2.500 kr, mellanskillnaden krediteras och återbetalas. Annars krediteras och återbetalas hela det beloppet eller ombokning till senare tillfälle.

Trots torka och värmerekord 2021 och 2020 har inte Lidingö Stad utfärdat detta. 2019 var första och enda gången som detta har skett.

Ändringar från myndigheter

Vid händelse att någon myndighet begränsar vår leverans så att vi inte kan genomföra grillskolan så måste vi givetvis avboka eventet;

Om ni betalat fakturan kommer 100% av beloppet återbetalas inom ett par dagar från beslut.

Om ni fått faktura så skickas en kreditfaktura på 100%.

Miljö- och stadsbyggnadskontoret i Lidingö Stad godkände våra kök och miljöhantering så sent som 2021-06, utan anmärkningar.

Sjukdom hos oss

Vid händelse av plötslig allvarlig sjukdom eller olycksfall, som gör att vi blir tvingade att avboka grillskolan, kan ett av tre olika alternativ väljas:

  1. Ombokning till annan dag
  2. Återbetalning till 100%
  3. Avbokning

100% av samtliga event och grillskolor har vi genomfört utan något problem. Röken från grillen håller oss friska...

Hemma hos grillmästaren? Hemma?

Inga konstigheter alls – vi gillar att få besök. Vårt utekök ligger dessutom avsides från resten av tomten och huset. Ni är givetvis välkomna in för toalettbesök på den anvisade gästtoaletten.

Troligtvis kommer familjens två Cockerpoo hundar hälsa på en kort stund.

Cigaretter och annat rökverk

Vanligtvis är det grillmästaren som har ensamrätt på att röka, maten alltså. Men om ni också vill röka (typ cigaretter) finns en avdelning för detta. Rökning vid uteköket eller vid matbordet är inte tillåtet.

Specialmat

Är det någon som är allergisk mot gluten, laktos, nötter, vitlök, sesamfrön, senap etc. så måste vi få information om detta vid bokningen dock senast 7 dagar innan grillskolan.

På grillarna lägger vi på nötkött, fläskkött, grönsaker, fisk och skaldjur. Grillarna rengörs med hjälp av hög värme. Vi kan dock inte garantera att 100% av allergerna försvinner genom detta sätt. Om någon är allvarligt allergisk mot skaldjur eller annan del i någon av våra rätter, måste vi få information om detta vid bokningen dock senast 7 dagar före evetet.

Vi behöver veta senast 7 dagar innan eventet hur många och vilken typ av specialmat som önskas.

Vi gör vårt yttersta för att tillgodose varje gästs preferenser.

Vilka åtgärder har ni taget ang Corona?

Våra grillmästare är vaccinerade mot Covid-19. 

Uteköket är stort men inte tillräckligt stort för att vi alla ska kunna hålla stort avstånd till varandra. Därför bör ni redan vara bekanta och umgåtts nära tidigare.    

Hela ert gäng kommer att vara i närheten av varandra och vår grillmästare. Grillskolan sker utomhus. 

Ni har tillgång till huset där er toalett finns. Endast ni har tillgång till toaletten. Det finns handsprit både utanför och inne på toaletten. Tyghanddukar används en gång sedan tvättas de tills nästa event.  

Hur kommer man till er?

Kollektivtrafik

Tunnelbana eller buss till Ropsten. Ta Lidingöbanan till Käppala. Därifrån är det ca 850 meter till Blåbärsvägen 22. Klicka här för Google Maps

TAXI / UBER

Ta en taxi till Blåbärsvägen 22, 181 64 Lidingö

Har du inte UBER konto? Klicka här och förhoppnings får du någon rabatt när du registrerar ett UBER konto. 

Egen bil 

Kör över Lidingöbron, följ stora vägen rakt fram, följ skyltar Gåshaga. Efter 12 minuter, sväng vänster - när du kommer till en cirkulationsplats med skyltar Käppala höger, Killinge vänster. Sväng vänster.  Kör förbi ICA och fortsätt vägen rakt fram (med ett par kurvor) ca 850 meter. Väl frame på Blåbärsvägen 22, 181 64 Lidingö parkerar du på gatan kostnadsfritt. OBS! Inget däck på trottoaren, då blir det böter. Om så önskas kan du lämna bilen över natten (om du inte har BMW för då kan däck och annat försvinna över natten) och hämta den dagen efter. Vintertid, gäller datumparkering. Google Maps

Helikopter

Inte så poppulärt men gör det snabbt och landa på Killingeängen, 250 meter från Blåbärsvägen 22, 181 64 Lidingö. Google Maps

Vaxholmsbåt

Många båtar mot Vaxholm stannar vid Gåshaga. Därifrån är det ca 1,6  km promenad till Blåbärsvägen 22, 181 64 Lidingö. Enligt Google ca 20 minuter. Klicka här för Google Maps

Tider?

LUNCH

11.30 till ca 14.00 (med förrättspaketet från 10.30)

MIDDAG

17.30 till ca 20.30 (med förrättspaketet från 16.30)

MER TID?

Önskar ni mer tid för internt möte så kan ni stanna kvar 1-2 timmar efter lunchen, eller komma 1-2 timmar före middagens servering, utan extra kostnad. 

Kaffé, vatten och läsk bjuder vi själklart på. Ni får då också möjlighet att se vårt arbete då vi arbetar i uteköket före och efter serveringstiden. Spännande!

Peter Watz varmrökt lax, laxplanka, grillad citron

"Alltså det finns inte tillräckligt stora ord att säga om din insats för oss Peter! Du bidrog till mycket stor del till att Kärleksdagen 2016 blev så lyckad. Din generösa och glada inställning, ditt hantverk vid grillarna och din proffsighet förhöjde allt! TACK!!! Och det gäller även din sidekick Philip som dessutom plåtade grymma bilder." - Rickard Sjöberg

ENDAST DE BÄSTA RÅVARORNA FÖR VÅRA MATLAGNINGSAKTIVITETER

En av de enklaste sätten att laga god mat är att ha bra råvaror. Och för att ha bra råvaror så behöver man bra leverantörer. Därför har vi valt att arbeta med följande restauranggrosister och företag.

Johan i Hallen

"Vårt yrke är att sälja kött, charkuterier, vilt, fågel, fisk och skaldjur till människor som är stolta över sitt yrke - att laga mat"

Bergfalk & Co

"Våra kunder är nyfikna, intresserade och medvetna och utmanar oss hela tiden att söka efter nya härliga råvaror."

Martin Servera

"Våra ledord är - proffsigt, personligt och prisvärt."

Kryddhuset

"Ett entreprenörsorienterat familjeföretag med rötter i Sverige och Italien som startade för drygt 25 år sedan."

Special Chark

"Vi strävar efter att vara Sveriges ledande charkuteriföretag. Kanske inte vad det gäller storlek men vad det gäller kvalité, kunskap och innovation – och hjärta för korv."

Gourmet Food

"Vi förser Sverige med mat från hela världen. Det som kännetecknar Gourmet Food är en bred kunskap och stort engagemang i ett ungt och dynamiskt företag."

Vi tog hjälp av Grillbloggen för min sons studentmottagning för cirka 60 gäster. Vi hade bra väder, men det hade fungerat ändå. De hade eget regnsäkert tält. Grillningen var väl förberedd vilket bidrog till ett mycket lyckat kalas. Det var mycket enkelt att jobba med dem. De skötte allt. Planering, inköp av all mat, utrustning med grill och arbetsbord etc. Maten var mycket god och genom att vårt kök inte användes frigjorde vi ytor för kalaset. Efteråt så syntes det inte att de hade varit hos oss och grillat. De hade allt med, en komplett utrustning, bland annat den största grillen jag sett. Grillbloggen bidrog till den trevliga och glada stämningen. Hamburgarna var verkligen lyxiga och den rökta laxen var kvällens höjdpunkt. - Jan Segerfeldt  

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.