Grillade halloumi- och grönsaksspett med chimichurri
Recept av Sanna Ohlander via Bluegaz
Servera dessa underbart goda och färgrika grönsaksspett med härligt mjukt grillad halloumi i rostade tortillabröd. Toppa med den kryddiga argentiska dressingen chimichurri och hugg in!
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 45 min)
- 2 paket halloumi
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 squash
- 200 g champinjoner
- 2 rödlökar
Chimichurri
- 1 kruka persilja
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 röd chili
- 1 1/2 dl olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- Skal från en citron
Tortillabröd
Såhär gör du
OBS: Använder du träspett behöver dessa först ligga i vatten ca 30 min.
- Skiva paprikorna i 2 cm bitar. Skär squash i 1/2 cm tjocka skivor. Klyfta rödlökarna. Om svamparna är stora dela på mitten. Varva paprika, squash, rödlök och svamp på spetten. Pensla med olja. Salta och peppra. Dela halloumi i fyra avlånga bitar. Trä på spett. Pensla med olja.
- Finhacka persilja och chili. Blanda i en skål tillsammans med pressad vitlök och skalet från citronen. Rör i olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt grillreglagen på din gasolgrill på medelvärme. Lägg på spetten och grilla tills halloumin och grönsakerna fått färg och blivit mjuka. Pensla med lite av chimichurrin. Höj värmen och grilla ca 5 minuter till runt om. Pensla tortillabröden med lite olja. Grilla 1 minut per sida.
Servera halloumi- och grönsaksspetten med tortillabröd och chimichurri.
Detta recept passar följande grillar:
- Gasolgrill
- Kolgrill
- Pelletsgrill
- Vedgrill
- Smoker
- Stekplatta