Röding med polenta, citron & potatissallad
Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker och tekniker är ett bra sätt att utmana sig i sin matlagning. Edin Dzemat har både rötterna och hjärtat i Balkan. Här bjuder han på en fräsch fiskrätt med Balkantema.
Klicka här för att se film hur du gör:
Filmen inspelad i Grillbloggens utekök
Våga bryta gamla vanor och lägg något nytt på grillen. Nästan allting går att grilla. Det är egentligen bara din egen kreativitet, och utrustning, som sätter gränserna. Med hjälp av Globals grillredskapoch recept från världens alla hörn vill vi inspirera till stordåd vid grillen. Vår grillskola är en Global grillskola – i ordets alla bemärkelser.
INGREDIENSER
- Edins röding (4 portioner)
- 2 st rödingar, urbenade
- 1 msk polenta
- 1 citron, rivet skal
- 400 färskpotatis
- 200 g mangold
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk gräddfil
- 2 msk solrosolja
- Salt
GÖR SÅ HÄR
- Koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna. Skiva potatisen och lägg i en skål. Tillsätt dijonsenap, gräddfil, salt, äppelcidervinäger, solrosolja och finstrimlad vårlök. Rör om ordentligt.
- Blanchera mangold i saltat vatten och smör, ca 30 sekunder.
- Strö polenta över fisken, salta och riv över citronskal. Vänd fisken och gör likadant på andra sidan. Grilla fisken på båda sidor. Fisken är klar när den har en innertemperatur på ca 45 grader.
- Servera fisken tillsammans med blancherad mangold och potatissallad.
Klicka här för att se film hur du gör:
Filmen inspelad i Grillbloggens utekök