Grillade halloumiburgare

Grillade halloumiburgare med grillad paprika, avocado och BBQ sås

grillad halloumiburgare

4 BURGARE ELLER TILL 2-4 PERSONER.

  • 2 x 200 g halloumi
  • 1 citron
  • svartpeppar
  • 1 gul paprika
  • 1 mogen avocado
  • BBQ sås
  • 1 sats Bic Muck dressing
  • rostad lök
  • 1 stor färsk tomat
  • 1/4 isbergsalladshuvud

Börja med att blanda ihop dressingen och koka ihop BBQsåsen så de får stå och puttra och dra i kylskåpet medan du fixar resten. Recept till dem hittar du via länkarna i ingredienslistan här ovanför.

Dela halloumibitarna på mitten i ”vecket”. Använd en kniv så att du får två ungefär lika stora skivor. Lägg de fyra halvorna i en plastpåse tillsammans med juice från citronen och en massa svartpeppar. Låt marinera medan du tänder grillen eller gör färdigt resten av ingredienserna (om du steker den).

Dela paprikan i åtta stora skivor och skiva avocadon tunt. Grilla eller stek halloumin och paprikan på hög värme (om du steker, ha i lite olivolja i pannan) så att paprikan blir mjuk och får färg och så att halloumin blir gyllenbrun.

Bygg en burgare med rostad lök och BBQsås i botten, 1 halva halloumi i mitten och sen avocado, paprika, dressing, tomat och sallad på toppen. Ät omgående innan halloumin stelnar.

 Recept och bilder kommer från boken Jävligt God BBQ av Gustav Johnasson - läs artikeln här

Hamburgare, Vegetarisk, Jävligt gott, Gasolgrill, Kolgrill, Pelletsgrill, Vedgrill

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.