Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Grill och BBQ-VM avgörs i Göteborg 2015

 

BBQ WM 2015

När Patrick O'Sullivan (till höger), president för WBQA, besökte Göteborg blev det officiellt att Svenska Grillfrämjandet ska arrangera Grill VM 2015. Kent Nilsson, ordförande i Svenska Grillfrämjandet, hoppas att Sverige återigen kan göra bra ifrån sig under ett internationellt mästerskap.

I samband med att presidenten för WBQA (World Barbecue Association) Patrick O'Sullivan besökte Göteborg, blev det också officiellt att Svenska Grillfrämjandet arrangerar Grill och BBQ-VM nästa år. Att valet föll på den svenska intresseorganisationen förklarar presidenten så här:


– Sverige är en framstående grillnation och regerande europamästare. Göteborg har dessutom ett bra renommé som evenemangsstad och vi har ett stort förtroende för ledningen i Svenska Grillfrämjandet. Mot den bakgrunden ser vi fram emot några härliga tävlingsdagar i juni nästa år.
Intresset för att grilla är stort på flera håll runt om i världen. Inte minst är den amerikanska kulturen kring grillning och BBQ välkänd och fungerar som ett föregångsland både vad gäller teknik och nya smaker.

– Men Sverige står sig väl i kunnande och engagemang. Vi har deltagit och varit framgångsrika i internationella tävlingar de senaste åren och som regerande europamästare kommer vi höra till de förhandstippade favoritlagen, förutspår Kent Nilsson.
Under två tävlingsdagar och på 6 000 kvadratmeter kommer kampen att utspelas på Heden inför en matintresserad publik och en namnkunnig internationell jury. Exakt hur många lag som tävlar återstår att se.

– Underhandskontakter har visat att många länder är intresserade av att delta i Sverige och Göteborg. Vår målsättning är att mästerskapet ska locka ett hundratal tävlande från alla världens kontinenter, säger Patrick O'Sullivan.


Till de mer långväga gästerna hör lag från Brasilien, Argentina och USA. Europa och Norden är alltid väl representerade.
Vid sidan av tävlingen kommer ett betydande antal företag med anknytning till mat och dryck finnas representerade. Flera leverantörer brukar också bjuda på provsmakning.

Uppträdande från artister är också något att se fram emot.
– När vi arrangerade Grill SM på Liseberg i somras kom det 30 000 personer till nöjesparken under två dagar. Vi hoppas kunna slå den besökssiffran med åtskilliga procent, säger Kent Nilsson.

GoldStamp-Logo-Grill-VM

Taggar: Grill och BBQ-VM

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019