Aftonbladet satsar på grill-tv

Jan Scherman i spetsen

Tolv grillprogram med det svenska grillandslaget och direktsändning från Grill & BBQ-VM på Heden den 13-14 juni. Aftonbladet satsar stort på grill-tv i sommar.
– Detta är en matlagningskonst som jag ofta velat skildra i direktsänd tv. Nu dök möjligheten upp, säger Jan Scherman som kommer vara flygande reporter under mästerskapet.

Under förra veckan var Aftonbladet på plats på Nolhaga Slott i Alingsås och filmade inför sin tv-satsning Grillsommar. Med lagkapten Ulrik Lindelöv, Andreas Mathiasson och Johan Drevhage från grillandslaget, spelade man in tolv avsnitt som kommer bjuda tittarna på en massa olika tips.
– Vi jobbar med olika mat-teman i varje program och går även igenom olika tips och trix. Hur får man bäst fart på en kolgrill? Hur reglerar man temperaturen? Hur ser bra kött ut och varför är handhygienen så viktig när man håller på med köttfärs? Det har varit jättekul, men hektiskt, säger Ulrik Lindelöv som tillsammans med sina lagkamrater nu laddar för VM.

Programmet Grillsommar börjar sändas veckan efter Grill & BBQ-VM i Göteborg den 13-14 juni men redan under mästerskapet kommer det bli grill-tv från Aftonbladet. Då kommer Jan Scherman vara flygande reporter bland grillarna på Heden.

– Jag anmälde mitt intresse så fort jag hörde talas om Grill-VM. Detta är en matlagningskonst som jag ofta velat skildra i direktsänd tv. Nu dök möjligheten upp. Och jag tog den, säger Scherman som precis som de allra flesta svenskar gärna spenderar sommaren framför grillen.

– Jag är nog en grillare som alla andra. Älskar att inviga sommaren med grillning på balkongen i storstan och sedan köra hårt hela sommaren på landet. Nu ser jag fram emot att se just hela världen grilla. De olika ländernas tricks, fix och specialiteter. Och inte minst få känna pulsen, kampen om att vinna. För att inte tala om de grillande personligheterna.
Med 60 lag från 18 länder och fyra kontinenter lär Scherman inte bli besviken.

 

Grill och BBQ-VM

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.