Aftonbladet storsatsar på Grill & BBQ-VM

Med bara en månad kvar till den stora grillfesten på Heden i sommar startar den första delen i Aftonbladets stora grillsatsning – Grillbibeln.

Aftonbladet Grillbibeln

– 116 sidor fullmatad med allt inom grill, säger redaktören Johan Gunnarsson.Dessutom räknar man ner till mästerskapet i tidningen och satsar på grill-TV.

Sedan flera år tillbaka har Aftonbladet vid stora sportevenemang levererat en bibel-bilaga fullspäckad med reportage och information. Det gäller så klart även Grill & BBQ-VM den 13-14 juni i Göteborg.

I sex veckor har arbetet med Grillbibeln hållit på. Resultatet är en 116 sidor tjock bilaga där de tar upp kampen mellan kol och gasol, får köttips från stjärnkocken Johan Jureskog som bland annat vann OS i matlagning 2004 och blev tvåa i TV 4:s Kockarnas kamp 2013. Dessutom bjuds det på mängder av recept och mycket, mycket mer.

– Vi fick också följa med grillandslaget på träningsläger inför VM och veta vad deras favoriter är på grillen och vad de aldrig skulle tänka sig att grilla, säger Johan Gunnarsson som varit redaktör för Grillbibeln och själv har en SM-titel i fläskkött från 2007 och hyser ett stort intresse för grill.

I den dagliga papperstidningen kommer läsarna från och med 13 maj och varje tisdag - lördag, fram till VM-starten den 13 juni, kunna läsa om mästerskapet, grilltekniker, prylar och vilka tillbehör som passar bäst till köttet eller fisken.

Dessutom blir Grill & BBQ-VM på Heden i Göteborg startskottet för Aftonbladets TV-satsning "Grillsommar". Under mästerskapet kommer en reporter vara ute på fältet bland grillröken med dofter från korvar, nötbringor, laxar och majskolvar och träffa deltagare, besökare och gäster.

– Sedan fortsätter vi satsningen genom en grill-tv-serie som kommer gå i tolv avsnitt under sommaren. Där kommer vi främst fokusera på experttips från några av Sveriges bästa kockar, berättar Mia Lindqvist på Aftonbladet.

Grill och BBQ-VM

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.