Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Nu är det klart – så avgörs VM

 

Grillad kyckling på heden WM

För att ta hem världsmästartiteln på Heden den 14 juni så gäller det att behärska flera olika moment och råvaror på grillen. Nu står det klart vilka fem kategorier som de omkring 60 lagen ska göra upp i. Det är kyckling, fisk, revben, fläskbog och nötbringa som ska tillagas och rätterna bedöms utifrån smak, mörhet, utseende och kreativitet där smaken så klart är den viktigaste delen. Det lag som får högst totalpoäng tar hem titeln som WBQA 2015 Grand Champion.

– Sedan koras det segrare i varje deltävling. Så man kan exempelvis bli WBQA 2015 Barbecue Chicken Champion, berättar Kent Nilsson, ordförande Svenska Grillfrämjandet och tillägger:

– Men man kan också bli totalvärldsmästare utan att ha vunnit en enda gren. Har man bara en hög jämnhet på placeringarna så kan det innebära att man får den högsta totalpoängen. Det är inget ovanligt.

Utöver de fem huvudkategorierna har Svenska Grillfrämjandet rätt att bestämma ytterligare tre, något man givetvis gjort. Dels är det en vegetarisk rätt som ska tillagas, dels en dessert, men den kanske mest spännande kategorin kallas för Home Country Cooking.

– En nationalrätt på grillen helt enkelt. Då får varje land ta med sig råvaror hemifrån och producera det mest typiska för landet. Det finns de som kan grilla lamm och andra som kan grilla älg eller vad som helst. Det är ett roligt inslag och ökar spänningen för lagen och publiken.

Dessa räknas inte in i den totala VM-titeln men i varje kategori utses en världsmästare. Det som skiljer de tre sidokategorierna är att varje lag helt fritt får välja sina egna råvaror. Till huvudrätterna får nämligen samtliga lag helt identiska råvaror tilldelade sig.
Reglerna är satta, förutsättningarna klara.


VM kan börja!

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kent Nilsson, ordförande Svenska Grillfrämjandet.
Telefon: 070-635 85 53
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
_______________________________________________________________
Grill och BBQ-VM 2015 arrangeras av SBQA/Svenska Grillfrämjandet. En intresse-organisation med uppgiften att främja matupplevelsen vid grillning & barbeque och utveckla grill & barbeque intresset i Sverige och internationellt. Läs mer på www.grillbbqvm.se, www.sbqa.se och www.world-bbq.com.

Taggar: Grill och BBQ-VM Event Göteborg

Magiska grillevent för dig

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg