Örtdoftande kycklingfavorit
Har du färska örter som börjar tröttna? Släng dem inte, gör ett örtsmör istället. Så gott och enkelt att ha redo i frysen. Här serverar vi vårt örtsmör med nygrillad kyckling och ugnsrostade rotfrukter – mums!
4 portioner, tillagningstid: 50 min
Marinera kycklingen
- 1 förpackning Lönneberga Kyckling Minutfilé, 650g
- 5 vitlöksklyftor
- 1 dl persilja
- 1 dl rapsolja
- salt och svartpeppar
Skala och hacka vitlöken, blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Massera in i kycklingen och låt vila medan du förbereder övrigt.
Rostade rotfrukter
- 3 morötter
- 3 palsternackor
- 3 rödbetor
- 3 potatisar
- olivolja
Värm ugnen till 200 grader. Skala rotfrukter och betor och dela i önskad storlek. Skiva potatisen. Lägg allt i en ugnsform, ringla över olivolja och baka i ugn tills de är klara.
Örtsmör
- 100 g rumstempererat smör
- 1 citron
- 1 kruka persilja (eller de örter du har hemma)
- salt och peppar
Riv zesten från citronen och rör ner i smöret tillsammans med juicen från halva citronen. Finhacka persiljan och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen till servering.
Grilla kycklingen
Grilla eller stek kycklingen tills den fått fin yta, lägg sedan in den i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 72 grader.
Till servering
- grönsallad med granatäpplekärnor
Servera kycklingen med rotfrukter, örtsmör och en härlig grönsallad.
Gabriel tipsar
Passa på att göra en större sats med örtsmör och förvara i frysen för kommande måltider! Rulla smöret till en korv i gladpack så kan du enkelt skära av och ta fram precis så mycket smör du behöver.
Kyckling, Gasolgrill, Lönneberga, Kolgrill, Gabriel Jonsson, Pelletsgrill, Stekplatta