Världens största grill har intagit Heden

Nu har den rullat in. I vad som får anses som perfekt grillväder, rullade världens största grill in på Heden.

Och det dröjde inte länge innan den drog blickarna till sig.

  • Åtta meter lång
  • Två meter bred och två och en halv meter hög
  • Tre ton tung

Måtten och vikten stämmer säkert, men grillen känns ännu större i verkligheten. På torsdagseftermiddagen rullade världens största grill in på Heden, som kommer vara dess hem under helgens Grill & BBQ-VM.

Det var många förbipasserande som stannade till och tog fram mobilkameran när grillen tändes och ett halvt ton specialstyckat fläsklägg lastades in. Men de får vänta ett bra tag innan det blir klart. Där ska det nämligen ligga i 24 timmar

– Nu ska vi göra pulled pork och först ska det rökas i 8-10 timmar innan vi marinerar köttet igen med BBQ-sås, sen läggs det i aluminiumfolie i runt 16 timmar. Så i morgon vid klockan 16.00 kommer det vara perfekt, säger Rolf Zubler som byggt den enorma grillen.

Han jobbade tidigare som slaktare innan han startade WBQA (World Barbecue Association) och blev en pionjär inom grillbranschen. Nu reser han runt med sitt schweiziska team Big Boys Barbeque och dess grill. Grill-VM på Heden blir en av årets höjdpunkter.

– Det här är det mest organiserade VM:et jag sett. Sen hoppas jag att Kent Nilssons (ordförande i Svenska Grillfrämjandet) anda smittar av sig på lagen. Att det handlar mer om att ha roligt tillsammans än att bara vinna. För det är vad grillning handlar om, de fyra F:en – fire, food, fun and friendship, säger Rolf Zubler.

Förberedelserna inför mästerskapet är i full gång och det eventområde på Heden som ska husera grillfantaster i dagarna två byggs upp i rask takt. Portarna öppnar klockan 10.00 på lördagen den 14 juni, då med 60 lag, 35 sponsorer/utställare.

Men redan nu finns alltså världens största grill på plats.

 

Bilder

Grill och bbq vm 104

Grill och bbq vm 100

Grill och bbq vm 101

 

Grill och bbq vm 103

 

Smoker, Grill och BBQ-VM

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.