Smashed Burgers

Smashed Burgers epic Spice

Ingredienser för 4 hamburgare

  • 600 g nymalt bland eller nötkött, använd vilken färs du gillar bäst
  • 1 msk Steak Seasoning Epic Spice
  • Havssalt och krossad svartpeppar
  • 4 brioche hamburgerbröd
  • 4 tjocka tomatskivor från bifftomat
  • Fetaost, skurna i tjocka skivor som håller samman
  • Olivolja till gjutjärnslaggen för grillning

Lamb Rub yoghurt sås

  • 1 dl fet grekisk eller turkisk yoghurt
  • 1 dl god majonnäs
  • 2 msk Epic Spice Lamb Rub krydda
  • 2 tsk honung
  • Salt efter smak
  1. Blanda köttfärs och Steak Seasoning krydda i en skål, krydda med salt och peppar. Låt vila några minuter och dela upp i 4 hamburgare.
  2. Yoghurtsåsen 
    Blanda alla ingredienser i en skål och låt vila i kylen tills hamburgarna är redo.
  3. Hamburgarna 
    Tänd upp grillen och värm till medelhög värme, räkna med ca 30 minuter.  Pensla gjutjärnslaggen med olja och hetta upp.
  4. Grilla hamburgarna på den heta laggen och smasha ut hamburgarna med en press alt stekspade till ca 1,5  cm tjocka burgare.  Grilla burgarna till rare, medium eller well done efter smak.
  5. Placera de delade bröden på laggen och grilla dem hastigt.

Montera hamburgarna: bröd, sås, hamburgare, tomatskiva, fetaost, sås, bröd.

Njut smaken av nygrillat!

Glutenfri Smashed Burger

Montera hamburgaren i ett isbergssalladblad istället för briochebröd. Följ resten av receptet.

Vegetarisk Smashed Burger

Byt ut köttfärs mot grillad haloumi och följ resten av receptet.

Om du får yoghurtsås över, ställ den i kylningen och använd den som en dipsås till grönsaksstavar eller ett gott grillat surdegsbröd dagen efter!

Hamburgare, Epic Spice Napa Vally

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.