Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Fläsklägg low and slow

Många tror att det dyraste är också det bästa. Men så är det inte. Ta tillexempel Oxfilé. Den blir inte bra på grillen. Smakerna sitter i fettet och en Oxfilé innehåller ju inte fett. Det är därför jag tycker att Entrecote är bästa biffköttet. När det gäller gris så är fläskkarré mycket bra. Men på grisen finns det många andra detaljer som inte är så "fina". Men det är goda! Om man tillagar dem på rätt sätt.

Fläsklägg är både billigt och gott!

  1. Starta upp din WSM - Weber Smokey Mountain Cooker.
  2. Snitta skinnet på fläsklägget
  3. Lägg i smokern
  4. Håll smokern på 100-120 grader tills innetemperaturen är 90 grader. Detta kan ta 10-14 timmar innan de är klara.
  5. När de är klara, packa in dem i aluminiumfolie vönta 1 timme, ställ dem sedan kallt.

Lycka till!

 

flasklagg bbq grill 1

 

flasklagg bbq grill WSM - Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm

flasklagg bbq grill 3

Färdiga - efter 14 timmar...

Taggar: BBQ Smoker Fläsklägg

Magiska grillevent för dig