Brisket sandwich - Detta recpet är från Johan Hedberg - Matgeek
Brisket
Brisket kan man göra själv, i det här fallet köpte vi in det från "Det Arroganta Svinet”.
Brödet
Tänk avlånga rolls. Helt vita, utan skorpa och lite avlånga. Klassiskt lobster roll bröd.
Inuti
- Grillad gemsallad, delad i kvartar
- 2 dl majonnäs blandad med 1 tsk Tabasco original, 1tsk Tabasco Chipotle, (smaka dig fram) och salt
- Picklad rödlök
Saften från brisketen blandas med lite Tabasco Chipotle för att sen skeda lite över varje roll innan den serveras. Viktigt att varmhålla brisketen medan du grillar och skiva upp den direkt när du monterar mackan.
Dipsåser
The Smoky Green
- 200 g rökt sidfläsk eller bacon
- 2 dl majonnäs
- 1-2 tsk Tabasco Green Jalapeño
- 1 nypa salt
- 1/2 vitlöksklyfta
Skär fläsket i skivor och lägg i en kall stekpanna. Sätt den på medeltemperatur eller lite lägre. Nu ska fettet smälta utan att resten av fläsket tar färg. När stekpannan börjar bli varm är det viktigt att hålla lite koll på den så den inte blir för varm.
När man fått ett frikostigt lager fett i botten av pannan häller man av det i liten skål och sparar. Höj värmen och stek fläsket knaprigt. Ta upp och lägg på ett hushållspapper.
Mät upp majonnäsen i en liten skål. Tillsätt 0.5 msk baconfett (eller mer om man önskar mer röksmak), Tabasco Green Jalapeño, salt och vitlök.
Blanda och smaka av. Häll upp i en ren skål och servera.
Grandpas Comeback Sauce
- 2 dl majonnäs
- 1/2 tsk Tabasco Original
- 1/2 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk dijonsenap
- 1/2 msk tomatpuré
- 1 tsk Worcehstershiresås
- 1/2 vitlöksklyfta
- 1/6 silverlök
- 1/2 citron
- Svartpeppar
- Salt
Häll upp majonnäsen i en skål. Tillsätt Tabasco, paprikapulver, dijonsenap, tomatpuré och Worchestershiresås. Riv i vitlök och lök med ett zestjärn så det blir nästan som en puré. Smaka av med citron, peppar och salt.
Häll upp i en ren skål, pudra över lite paprika och servera.
Smoker, Nötkött, Tabasco, Pelletsgrill, Johan 'Matgeek' Hedberg, Brisket