Det är inte Webers största och det är inte heller den minsta. Den är helt perfekt för mig! 57 cm passar bättre för de som kör mycket samtidigt, typ catring. Mina vänner på JD Grillevent har en WSM 57 cm. Nyhet för i år 2014 är Weber Smokey Mountain Cooker 37 cm. Den passar bra för de som bara vill köra lite till den lilla familjen. Alltså - inget för mig men den kompleterar ändå sortimentet hos din lokala Weber återförsäljare.
Kartongen uppburen till uteköket, för montering
Det följer med tre olika galler, det är oliak storlekar och syften. Ett till kolbädden och två där råvarorna ska ligga.
Benen som även håller upp skyddsplattan.
Detta är ju enkelt! Eller?
Massa delar blir det.
Börjar se slutet nu eller rättare sagt - toppen.
Sist men inte minst - skyddsfodralet.
Alla "stora" delar.
OBS! I samma manual så är alla tre WSM dokumenterade bredvid varandra. Och det är skillnad på 37 och 57 cm. Jag gjorde fel då jag har en 47 cm. Bara gör om och göra rätt. Här kan du hitta manualen.
Lite krånligt att få ihop skyddsplåten.
Botten gallret. På denna kommer briketterna att ligga.
Briketthållaren / ringen placeras på bottengallret.
Fästet för vattenskålen, undergallret och toppgallret.
Nyhet från slutet av 2013 - en genomförning för sladden till extern termometer.
Vattenskålen placeras...
... ovanför brikettbädden.
Nedre gallret för råvarorna. Placeras ovanför vattenskålen.
Gummigenomförningen passar för råvarorna på nedre gallret.
Toppgallret för råvaror.
På med locket - klart!
En fin liten pjäs. R2grill2.
Tända smokern
Placera briketter på grillgallret, i brickettringen. Se till att det är en grop i mitten som är öppen till gallret. Det är här du häller dina förtända briketter (se denna artikel).
På med blötlagt rökspån över alla briketter. Jag har inte de stora bitarna, de passar bättre för rökning.
Man kan placera råvarorna direkt efter man har hällt på tända briketter. Beroende på hur många briketter som du har laggt i så klara smokern sig själv i många timmar!
Första rätten gjord på Smokern, Pulled Pork gjord på Svensk rappsgris från SCAN