Grillsnacks

08 juli 2015

I mellan åt så kan det vara skönt att bara grilla lite. Du vet lite - inte mycket utan litet.

Bara för att man grillar lite så innebär det inte att man grillar smått. Man kan grilla många små saker men ändå grilla lite. Ja - du förstår säkert

Här kommer fyra små rätter som du kan ha som snacks - grillsnacks!

grillsnacks 70

Grillad avokado med räkor

Dela en avokado.
Grilla den samtidigt som du grillar en delad citron.
När avokadon får färg och är klar fyll den med en klick Aioli, pressa den grillade citronen över den och smaksätt med flingsalt Hickory från Falk Salt (ny produkt för 2015). Toppa med lite körvel.

grillsnacks advokado 2

Ostfyllda Pimiento De Padron

Pimiento De Padron "Dessa milda chilefrukter hittar man ofta på tapas-barer i Spanien. De plockas omogna (ljusgröna) för att de inte skall hinna bli heta (blir röda när de mognar). Att äta dem är en form av kulinarisk rysk roulette. En av tio pimientos sägs nämligen vara superhet, medan resten är söta och milda. Pimientos kan också penslas med god olivolja och grillas med havssalt." Källa http://www.chilepeppar.com

Vi fyllde dem med riven Västerbottensost och hackad tomat. Grillade dem hängande i en aluminiumform på gasgrillen.

grillsnacks 71

grillsnacks 73

Västerbottensoströra i advokado

Som ni märker så tycker jag om Västerbottensost. Det kanske beror på att jag kommer från Umeå. Som ligger i Västerbotten.
Börja med att ta ur en advokado. Hacka den.
Halv avokado blanda ihop en norrländsk näve Västerbottensost, en matsked flingsalt Hickory från Falk Salt (ny produkt för 2015), saft från en halv grillad citron.
Fyll advokadoskalen med fyllningen.
Ta en aluminiumform och häll ut grovsalt.
Lägg advokadohalvorna på saltet
Ställ hela formen på grillen.

grillsnacks advokado 10

Tack Henrik Stensvad för tipset att lägga advokado i en bädd av salt.

Grillad sparris med - du vet - riven Västerbottensost

Snoppa av sparrisen.
Grillade sparrisen samtidigt som du grillar en delad citron.
När sparrisen har fått färg och är klar lägg upp den på ett fat, pressa citronen över sparrisen, häll ut den rivna västerbottenosten och smaksätt med Flingsalt Svartpeppar från Falk Salt (ny produkt för 2015) och en god olivolja. Toppa med körvel.
Servera med Aioli från t.ex. Erikssåser.

grillsnacks 61

grillsnacks sparris

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.