Fläsklägg low and slow

09 mars 2014

Många tror att det dyraste är också det bästa. Men så är det inte. Ta tillexempel Oxfilé. Den blir inte bra på grillen. Smakerna sitter i fettet och en Oxfilé innehåller ju inte fett. Det är därför jag tycker att Entrecote är bästa biffköttet. När det gäller gris så är fläskkarré mycket bra. Men på grisen finns det många andra detaljer som inte är så "fina". Men det är goda! Om man tillagar dem på rätt sätt.

Fläsklägg är både billigt och gott!

  1. Starta upp din WSM - Weber Smokey Mountain Cooker.
  2. Snitta skinnet på fläsklägget
  3. Lägg i smokern
  4. Håll smokern på 100-120 grader tills innetemperaturen är 90 grader. Detta kan ta 10-14 timmar innan de är klara.
  5. När de är klara, packa in dem i aluminiumfolie vönta 1 timme, ställ dem sedan kallt.

Lycka till!

 

flasklagg bbq grill 1

 

flasklagg bbq grill WSM - Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm

flasklagg bbq grill 3

Färdiga - efter 14 timmar...

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.