Under året kommer nog många pröva på BBQ dvs grilla med lägre temperaturer under längre tid – "low-and-slow". Förra året var det Pulled Pork och Beercan Chicken som var på tapeten. I år är det nog mer brisket / bringa, högrev men även detaljer från gris såsom fläsklägg som i och för sig redan är en gammal svensk klassiker. Men på grillen är det en ny detalj. En bubblare är fisk! Många är trötta på kött och börjar bli mer och mer nyfiken vad man kan göra med fisk. Att grilla lax är både gott och enkelt men hur gör man med vit fisk? Grilla, röka? I folie eller utan? Med grönsaker eller naturell? Som sagt – fisk kommer bli intressant att pröva. En annan bubblare som är på G är den hemmagjorda korven. Redan under 2013 var det många som försökte på sig detta gamla hantverk men i år kommer det att explodera. Korv är spännande! Man kan göra korv på alla möjliga sätt. Själv har jag gjort skaldjurs korv liksom lammkorv.
Jag har en helt ny WSM - Weber Smokey Mountain Cooker™ 47 cm som kommer gå varmt i år. Fisk, gris och nöt kommer att testas. Det härliga med denna typ av grillning som egentligen inte är grillning utan rökning / smoking eller rättare sagt BBQ - Barbecue är att man kan variera hur mycket som helst. Det finns ett otaligt antal träsorter som ger olika röksmaker. Det optimala är att röka sin egen korv! Då kan man verkligen experimentera med smakerna.
Fler och fler köper fler än en grill. En kolgrill till helg och fest. Och en gasolgrill för vardagsgrillningen. Vissa är ännu mer extrema med en rök / smoker på tomten också. Visst kan man röka med en vanlig Weber One-Touch® 57 cm men den rymmer inte så mycket samtidigt.
Det viktigaste är i alla fall att man ska ha trevligt när man grillar! Bjud in dina vänner och involvera dem i grillningens ädla konst. Men kom ihåg – att röka tar tid! Räkna med flera timmar...
Happy grillning vänner!