PAULIG SPÅR REKORDSOMMAR FÖR GRILLNING

Paulig spår rekordsommar för grillning

När konsumenterna stannar hemma istället för att resa, får den goda maten lagas på hemmaplan. På livsmedelsföretaget Paulig, som äger bland annat varumärket Santa Maria, förbereder man sig nu för en sommar där grillen plockas fram lite oftare än vanligt. 

Sommaren 2018 rådde ett omfattande grillförbud och många företag såg BBQ-relaterade produkter stå kvar på hyllorna. Men den här sommaren kommer med stor sannolikhet att bli annorlunda.

- Vi vet att man, speciellt under sommaren, vill samlas kring goda måltider och skapa minnen som lever kvar även under den mörkare årstiden. I den mycket speciella situation som vi nu befinner oss i, tror jag att det här är extra viktigt. Vi på Paulig kan bidra med det vi gör bäst och det är att skapa positiva upplevelser med fantastiska smaker, som förenar människor, säger Eva Berglie, Kommunikationschef, Paulig Scandinavia & Central Europe.

Att samlas är dock en utmaning under rådande omständigheter. Så hur kan man uppfylla den sociala aspekten av måltiden även den här sommaren?

- Utnyttja de tekniska kanaler som vi har idag. Varför inte ses vid grillen över Facetime med mormor och morfar? Det gäller att vara uppfinningsrik. Kom också ihåg att de som sitter ensamma och tillhör en riskgrupp behöver vårt stöd nu mer än någonsin, avslutar Eva Berglie.

Grillning i siffror

  • 81 % av svenskarna gillar att grilla.
  • 1,8 grilltillfällen per vecka blir det för genomsnittssvensken under sommarmånaderna.
  • Genomsnittssvensken äger 1,5 grillar.
  • 47 procent av svenskarna anser att de blir gladare av att grilla än av annan matlagning
  • 62 procent mår som bäst av att grilla tillsammans med familj och vänner.
  • 50% väljer att grilla grönsaker som huvudrätt.

 Källa: ICAs Grillrapport 2020 / 2018

Grillrapporten, Paulig

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.