När man ska grilla något länge på låg temperatur (100-150 grader) så är det viktigt att inte lyfta på locket hela tide. "If you look, you don´t cook". Det finns en teknik som kallas för The Snake BBQ. Fördelen är att man inte behöver fylla på med briketter eller rökspån. Nackdelen är att det inte rymns lika mycket mat på gallret.
Jag använde mig av denna teknik när jag gjorde revbenspjäll / ribs. Det tog ca 4 timmar för att ribsen skulle bli klar. Under denna tid så lyfte jag på locket tre gånger! Temperaturen låg på 130 grader största delen av tiden.
Pröva! Det är kul när det fungerar!

Weber 57 CM kolgrill

Börja med att lägga briketter i ett lager.

Sedan ytterligare ett lager.

Fuktat rökspång ovanpå en del av briketterna. Rökningen ska bara vara i början av tillagningen.

Startade med 7-10 briketter i en skorstenständare.

Jag placerade två stor kolbitar i början av ormen för att lättare tända den.

De tända briketterna placerades i början av ormen, på briketterna och kolen.

På med galleret och ribbsen. Förmycket av det goda...

Glöden växer sakta fram genom ormen. Ribsen som ligger på ormen blir brända. Inge bra :-(

Så här ser ormen ut efter den har brunnit ett par timmar. Jag använde för många briketter för ribsen. De behövdes inte. Om man ska göra Pulled Pork (PP) så behövs nog motsvarande mängd som jag hade här.
