Jag fick ett samtal från Titan Television. De skulle göra ett TV program om grillning. De frågade om jag ville vara med. Javisst! Sa jag. Jag skulle få grilla vad jag ville, gärna något personligt. Vi pratades vid ett par gånger till. Jag bestämde mig för ett norrländskt tema då jag är från Umeå.
Det var 83 personer som intågade Gärdet en tidig lördag i mitten av april. Med var sin grill, råvaror och massa roliga saker som kan tänkas behövas för att grilla lite. Det var 3 plusgrader och regn. Inget stoppade de vassaste grillarna i Sverige. En person hade med sig krokodil kött, en annan gjorde egen kol, åtminstone en hade gjort en egen grill som han hade fraktat från Göteborg. Vissa hade flera grillar med sig. Andra hade ingen och fick låna en grill. Men den grillen kom från närsta bensinmack och var stört omöjlig att grilla på. Vissa var klar på 45 minuter medans andra grillade hela dagen innan juryn provsmakade.
Jag blev intervjuad av filmteamet ett par gånger under min grillning. Så vem vet – jag kanske är med på sändningen den 25 juni 2013.
Kockarna Melker Andersson, Christan Hellberg tillsammans med två kollegor gick runt och provsmakade alla rätterna och bedömde.
Min meny
Förrätt - bruschetta med surdegsbröd och Västerbottenost.
Huvudrätt - hemmagjord hamburgare av Chuck Roll (från U.S. Beef) och rökt sidfläsk tippad med rödlök, västerbottensost och salladsblad, upplagd på grillat surdegsbröd och Ceasar salad.
Efterrätt – grillad annans med vaniljglass och muscovado socker.
De två medarbetarna till Melker Andersson och Christan Hellberg (varav namn jag inte kommer ihåg) provsmakade mina tre rätter. De tyckte att burgare var mycket saftig och god.
Jag kände att man kanske kan gå vidare med mina rätter men tyvärr så var det andra som hade bättre rätter.
Av dessa 83 personer gick sedan 10 vidare varav 7 fick vara med i inspelningen av tv-serien Grillmästarna på TV4.
Helt otroligt att träffa så många som verkligen brinner för sin grillning. Jag är otroligt glad över att få vara med denna dag och faktiskt lika nöjd att jag inte kom med i själva tävlingen, köket hemma håller på att renoveras så det skulle vara svårt för mig att förbereda mig. Men jag ser fram emot nästa år! Då ska jag vara med!
Happy grillning!
Hela familjen Watz var på plats.
Grillväskan packad och klar.
TV står för tålmodig väntan.
Vädret var inte det bästa.
Dags att börja fylla tändröret.
Min plats bland 90 bord.
Christian Hellberg spanar in bubbel drickan.
Filmteamet var intresserad av min väska.
Dags att börja grilla.
Stark support på plats.
Det fanns en rad olika grillar där.
Det var riktigt kallt. Skönt att ha en grill att värma sig på.
Melker Andersson i bild.
Grillning är en material sport...
Gärdet, mitten av april. Grillväder :-)
Härligt!
Dags att börja laga mat.
Alla har börjat.
Tänder grillen för andra gången. Nu på riktigt!
Sallad till huvudrätten.
Förrätten på G, bredvid burgarna.
Svårt att gnugga in smöret då det har frysit...
Presenterar menyn för en kock i juryn.
Blir intervjuad av Titan Television.
Spänningen är olidlig!
Nu börjar det bli klart.
Förrätt - bruschetta med surdegsbröd och Västerbottenost.
Huvudrätt - hemmagjord hamburgare av Chuck Roll (från U.S. Beef) och rökt sidfläsk tippad med rödlök, västerbottensost och salladsblad, upplagd på grillat surdegsbröd och Ceasar sallad.
Efterrätt – grillad annans med vaniljglass och muscovado socker.
Huvudrätten
Kocken i juryn provsmakar och är riktigt nöjd över burgaren. Jag med.
Kallt!
Tänk på att inte ställa tändröret på plastgolvet. OBS! Det var inte jag :-)