Barnen ville ha falukorn med potatismos. Lyxmat en fredagkväll, enligt dem. Jag tycker kanske inte det. Men de fick bestämma. Men jag ville ändå ha en liten vuxen smak. Jag hittade Felix BBQ Ketchup Smokey Hickory på ICA Larsberg, Lidingö. Efter jag testade den så måste jag säga att den var riktigt trevlig. Inte för söt och inte för stark.
"Howdy Ranger! USAs vilda västern har fått ge inspiration till nya Felix Texas Smokey Hickory. En häftig kombo av sötsyrliga tomater och en mild med fylligt rökig hickorysmak. Lirar bäst med grillat nötkött eller hamburgare." Felix.se
Recept på potatismos
1 kg mjölig potatis
2 dl Grädde 40% (inget 36% oäkta grädde utan riktig grädde!)
Muskot
Svartpeppar
Salt
Smör
Så här gör man
Skala potatisen och skär dem i mindre bitar. Det går snabbare att koka dem då.
Koka potatisen så att den blir klar.
Häll av allt vatten och ställ tillbaka kastrullen på spisen så att du ångar bort det sista vattnet före du häller i 1 dl grädde.
Krydda med smör, salt, nymalen svartpeppar och riven muskot.
Stampa potatisen ett par gånger. Inte förmycket för då blir det klister. Häll i mer grädde om det behövs. Ta lite i taget så att moset inte blir förlöst.