Jag ansökte om att vara med och tävla i årets upplaga av Grill & BBQ SM. Men jag var en av dem som inte fick vara med. Som tur är så har jag en kontakt inom grillandsslaget (Henrik Stensvad) som ordnade en plats till mig i finaljuryn på Liseberg.
5 olika rätter skulle bedömmas. Vi hade 20 minuter på oss att bedömma respektive rätt.
- Lax med bröd
- Kyckling med tomat
- Ribbs med majs
- Entrecote med bakad potatis
- Efterrätt
Alla rätter förutom efterrätten skulle bedömas på en skala mellan 1 och 10 enligt följande:
- Utseende - Ser det grillat ut? Börjar det att saftas i munnen?
- Smak - Hur smakar det?
- Mörhet - Är köttet mört eller segt
- Tillbehör - Hur upplevs tillbehöret till huvudrätten
Efterrätten bedöms
- Utseende - ser det grillat ut?
- Smak - hur smakar det?
- Kreativitet - hur kreativär rätten
Alla poäng skulle räknas ihop och sedan korades 6 st vinnare. 1 deltävlig för respektive rätt och en total vinnare för allt.
Mina synpunkter
- Laxe - som jag fick in var för kryddad. Nästan oätlig, tyvärr. Som tur var fick jag in en till låda att bedömma. Det var inte alla i juryn som hade kommit. Den laxen var otroligt god!
- Kycklingen - en halv kycklig! Den tog upp hela låda. Mycket svår att äta. Tips - stycka kycklingen antingen före servering eller före tilllagningen.
- Ribbsen - otroligt möra! Mycket goda! Köttet ramlade av benet med lätthet. En klar vinnare!
- Entrecoten - serverades uppskuren. En aningen förtjock skiva. Tyvärr så kändes den inte grillad utan mer som kokt. För låg värme på grillen.
- Efterrätten - Grillad äpple med en vanligsås. Den såg inte grillad ut men smakade desto bättre. Vaniljsåsen var mer som en soppa och inte krämig som hade passat bättre.










