Svenska mästare i grillning

1.039 personer fördelade på 484 lag har anmält att de vill ta hem det första svenska mästerskapet i grillning och representera Sverige på grill-VM i Marocko. Det konstaterar arrangören Swedish Barbeque Association efter att anmälningstiden gick ut igår.

Nu inleds gallringsprocessen i syfte att få fram de fem lag från var och en av de 34 orter runt om i Sverige, där kvaltävlingar arrangeras under april och maj. Vem av de lokala vinnarna som får kalla sig svenska mästare avgörs därefter i finalen på Liseberg i Göteborg den 18-19 maj.

– Att vi nu för första gången genomför ett svenskt mästerskap i grillning och BBQ är ett uttryck för ett ökande intresse för den här typen av kvalitativ och trivsam matlagning, säger Kent Nilsson, ordförande för Swedish Barbeque Association.

Ursprungligen var 33 kvaltävlingar planerade. För att möta det stora intresset har antalet kvaltävlingar utökats med ytterligare en. Det blir den första och äger rum den 11 april i Kungsträdgården kl 11.00-18.00, med fem lag som valts ut bland alla anmälda.

I varje deltävling tillreder fem lag tre rätter enligt World Barbeque Associations regelverk och under överinseende av Svenska Grillandslaget, som tillsammans med en lokal jury utser det vinnande laget på varje ort. Kvalvinnarna möts i en final, där det vinnande laget tillsammans med Svenska Grillandslaget representerar Sverige i Saidia i Marocko den 24-26 maj när grill-VM arrangeras för tolfte gången.

Huvudsponsor av Grill & Barbeque SM 2013 är City Gross i samarbete med evenemangssponsorn Liseberg. Final och kvaltävlingar är offentliga och tillgängliga för allmänheten.

GrillSM, City Gross

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.