Grill & BBQ SM - Nyköping

11 Maj 2013

Jag träffade Eddie Vidov på en grillträff på Gärdet tidigare i år. Då grillade vi när det var +3 grader och regn. Nästa gång jag träffade Eddie så var det på hans hemmaplan - Nyköping där han deltog i deltävlingen i Grill och BBQ SM-2013. Vädret var mcyket trevligare än på Gärdet. Totalt var det 6 grilllag som ställde upp. Spännande att se vad alla kunde göra av samma råvaror. Kycking, Fläskfillé, Entrecotte, Majs, Bröd.

Deltävlingen i Nyköping hade 6 lag med olika bakgrunder.

 

grill bbq sm nykoping 213

Peter Watz, Eddie Vidov

grill bbq sm nykoping 211

SM-Grillen från Landman.

grill bbq sm nykoping 212

SM-Grillen från Landman har två grillytor.

grill bbq sm nykoping 213

Den vänstra grillytan kan användas för att grilla indirekt och röka.

grill bbq sm nykoping 213

Alla får samma råvaror...

grill bbq sm nykoping 213

... samtidigt.

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

Eddies tillsammans med Tomi Maijanen och Mats Wahlqvist har gott självförtroende.

grill bbq sm nykoping 213

Grillagen står upprade bredvid varandra.

grill bbq sm nykoping 213

Lukten från grillarna ligger tät över Citygross parkering i Nyköping.

grill bbq sm nykoping 213

Medan tävlingen pågår bjuds det på grillat.

grill bbq sm nykoping 213

Rubb/torrmarrinad från Caj P. Passde mycket bra till fläsk. Grillbloggen har testat denna - se sepparat artikel under Tester.

grill bbq sm nykoping 213

Samtidigt som de grillar blir de intervjuvade.

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

Caj P är sponsor med försäljning påplats. Tillvänster ser vi en annan grill från Landman.

grill bbq sm nykoping 213

Här grillas det korv, bachon och fläskkarré.

grill bbq sm nykoping 213

 

grill bbq sm nykoping 213

Här är två kockar som intervjuvas.

grill bbq sm nykoping 213

Mycket kol går åt för deras 4 timmars tävling.

grill bbq sm nykoping 213

Henrik Stensvad från Grilllandslaget pratar med Eddie och hans lag.

grill bbq sm nykoping 213

Henrik Stensvad blir intervjuvad och pratar om årets grilltrender, se separat artikel inom kort.

grill bbq sm nykoping 213

Grillglazen penslas på.

grill bbq sm nykoping 235

Temperaturen måste bli exakt. För fläskfié bör den ligga på va 55-57 grader. Annars blir den torr.

grill bbq sm nykoping 213

SM-Grillen från Landman till extrapris på Citygross.

grill bbq sm nykoping 213

Håller stenkoll på värmen under hela processen.

grill bbq sm nykoping 213

Hemmagjord glaze.

grill bbq sm nykoping 213

Grillen är ganska liten och behöver därför fyllas på med glödande kol regelbundet för att behålla värmen under hela tävlingen.

grill bbq sm nykoping 213

Här sitter jurryn som ska bedömma maten.

grill bbq sm nykoping 213

Dagens första rätt som ska presenteras - Fläskfillé.

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

En snygg presentation. Denna rätt kom från vinnarlaget.

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

Dags för nästa rätt - Entrecotte.

grill bbq sm nykoping 213

Jurryn bedömmer den första rätten.

grill bbq sm nykoping 213

Förberedelser för rätt nummer tre - kyckling.

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

Henrik Stensvad och Peter Watz (jag). Polar är ingen sponsor men de får lite smygreklam här.

grill bbq sm nykoping 213

Intervjuv av deltagare i jurryn.

grill bbq sm nykoping 213

Jakten på den perfekta glöden kan stanna här. Bättre glöd på grillen än detta finns inte.

grill bbq sm nykoping 213

Glutenfritt representeras hos ett lag.

grill bbq sm nykoping 213

Grillade, fyllda tomater förberedes.

grill bbq sm nykoping 213

Tomater och kyckling ligger får indirekt värme.

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

Utanför tävlingen så serverades det även grillade grönsaker.

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

Entrecotten grillas. Endast salt och svartpeppar.

grill bbq sm nykoping 213

Till Entrecotten så ska det serveras bröd.

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

Till vänster, rökflis i vattenbad. Till höger, ett par skärbrädor som ligger i rödvin. Ska användas vid grillningen av kycklingen.

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

grill bbq sm nykoping 213

Entrecotten på jurrybordet.

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.