Att göra en egen riktig hamburgare är enklare än vad man tror. Nyckel till en bra burgare är som vanligt i all matlagning - bra råvaror.
Många väljer att ha 100% högrev men jag har valt att lägga in rökt sidfläsk till högrevet. Först - hitta bra högrev. Jag kom i kontakt med U.S. Beef (Gourmet Food) på en mässa under hösten 2012. Pratade en hel med dem och tog nu upp kontakten med dem. De rekommenderade deras Chuck Roll (högrev) till mina burgare. Sidfläsket i lämplig storlek hittade jag på Martin Olsson.
Mina vänner på Millesgårdens Lanthandel hjälpte mig att mala köttet och fläsket. Min kryddblandning (som ni kommer få efter den 12 maj då hamburger SM är klart) så gjorde vi två olika satser. Provstekte dem och avsmakade. Mycket nöjd med resultatet. Vi får se om det blir en vinnarbugare eller bara en god burgare.
Blandar ihop rätt kryddor.
Provsteker en burgare för avsmakning.
En ordentlig köttkvarn.
Blandar i kryddorna.
U.S. Beef Chuck Roll.
Ett bläck med färdiga burgare.
En påse med kvalitétsprodukter påväg hem.