ICA Selection Frilandsgris karré med svål

13 mars 2015

Så här skriver ICA själv

ICA Selection Frilandsgris är vårt bästa svenska fläskkött – grisarna har inte bara haft det riktigt bra, de smakar också bra. ICA har inlett ett samarbete med en gård i Kristianstad där grisarna föds upp på ett sätt som ger dem ett så naturligt liv som möjligt och där de är frigående året runt. Suggorna går ute på ängarna, föder utomhus i hyddor och kultingarna lever utomhus den första tiden i sitt liv. Öppna stallar gör att grisarna kan gå in och ut som de vill. Grisarna är av rasen Duroc, som ger ett väl marmorerat kött, vilket blir både saftigt och smakrikt. I sortimentet finns bland annat kotlett, karré med svål, picnicbog och fläskytterfilé. Finns i butik från vecka 16.

Grillbloggen testar

I förpackningen låg två bitar, en lite större och en lite mindre. Bägga var fina och hade fett och svålen kvar. Vilket ger en lite mer kvalitékänsla över det hela. Fin marorering!

Jag kryddade bägge sidorna med salt och Spicemasters Master Grill

Tillagade dem på grillen. Grillade dem på direktvärme så att de fick en fin yta. Sedan på indirektvärme för att komma upp till 72 grader, utan att bli sönderbrända.

Till detta så serverade jag pommes.

Köttet har en tydlig smak av gris (vilket är bra) och de rena kryddorna lyfte fram helheten på ett bra sätt.

Beroende på vad detta kommer att kosta i butik så kan jag rekomendera detta. Ser fram emot att se den i min lokala ICA Butik.

ICA Frilandsgris karre 1

Förpackningen kommer att innehålla en eller två skivade bitar.

ICA Frilandsgris karre 2

Jag kryddade bägge sidorna med salt och Spicemasters Master Grill

ICA Frilandsgris karre 3

Till detta så serverade jag pommes. Serverade på Weber´s lilla tallrik.

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.