ICAs grillkol och briketter miljömärks med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval

 

ICA miljömärkt grilkol briketter 720v2

För att få märkningen Bra miljöval måste produkten och produktionen leva upp till hårda krav i hela produktionskedjan. ICAs grillkol och briketter är därför producerade av trä som växt upp i ansvarsfullt skötta skogsbruk, avverkade på ett sätt som tar hänsyn till kvarvarande miljö samt omvandlade till kol och transporterade till butik med minsta möjliga miljöpåverkan.

– Vi på ICA har jobbat hårt för att kunna erbjuda våra kunder grillkol och briketter som har en så liten negativ miljöpåverkan som möjligt. Vi är därför glada att vår grillkol och våra briketter är först ut på marknaden med Naturskyddsförenings miljömärkning Bra miljöval, säger Claes Meldgaard, sortiments- och inköpschef ICA Special.

– Naturskyddsföreningens mål är ett samhälle i balans med naturen och Bra Miljöval är ett av våra verktyg för att komma dit. För att en produkt ska få märkas med Bra Miljöval måste den leva upp till våra miljökrav, som gäller allt från kretsloppstänk och biologisk mångfald till kemikalier och klimatpåvekan. Att det nu går att välja miljömärkt grillkol och briketter hos ICA är jättekul, eftersom ICA har en stor del av Sveriges totala marknad och når många konsumenter över hela landet, säger Emanuel Blume, produktansvarig för biobränslen på Naturskyddsföreningen.

ICAs grillkol och briketter är sedan tidigare FSC- och till stor del DNV-certifierade. FSC verifierar att träet kommer från ansvarsfullt skötta skogsbruk. DNV står för marknadens högst ställda kvalitetskrav på både slutprodukt och produktionsprocess.

ICA-kolsäckar

ICAs kol & briketter märkta med Naturskyddsföreningens symbol Bra Miljöval lanseras under våren i ICA-butikerna.

Grillbloggen kommenterar

Jag träffade kolansvarig på ICA under en pressträff och pratade om olika varianter på kol och innehåll. Denna kol och briketter tillverkas i norra Polen med kort fraktsträcka till Sverige. Produkterna innehåller uteslutande lövträd alltså inga kokosbriketter. Jag kommer att testa dessa produkter inom kort.

Kol, ICA, Briketter

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.