Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Släck fettbranden med Firemill

Denna artikel är sponsrad av AGA och KitchenTime.

Firemill en helt ny typ av brandsläckare för grill och kök

Den största anledningen varför en gasolgrill börjar brinna okontrollerat är pga av fett. Fett som kommer från det du grillar och samlas upp inuti grillen. Om man inte regelbundet rengör grillen, vilket man oftast inte gör så tar fettet eld till slut. Och då har man problem. Det första du ska göra är att stänga av gasolventilerna på grillen, sedan på gasolbehållaren. Dra fram grillen från allt brandfarligt t.ex. träväggen, träräcket etc. Om branden inte slocknar inom kort så är det brandsläckaren som gäller.

Den traditionella pulversläckaren är mycket effektiv. Det tar död på de flesta bränderna och även festen. Tills nu ...

Nu lanserar AGA en helt ny produkt som är uppfunnen, utvecklad och tillverkad i Sverige - Firemill.

Kolsyresläckaren Firemill för grill och kök

Firemill är en kolsyresläckare som släcker branden genom att tränga undan syret och kyla ner det brännbara materialet. Det bästa med denna första insats är att det inte behöver saneras något efteråt. Oftast så kan grillfesten fortsätta utan att gästerna har märkt något. Firemill är baserad på en helt vanlig kolsyrepatron som man har till maskinen som gör kolsyrat vatten hemma. 

Om nu inte Firemill med dess fulla effekt i 8 sekunder räcker så har man givetvis en pulversläckare i omedebar närhet till grillen. 

Firemill finns i två färger: Firemill Charcoal och Firemill Ice

Vinnare if design firemill 780

Köp Firemill Ice på KitchenTime. Klicka här.  Köp Firemill Charcoal på KitchenTime. Klicka här.

Se vårt filmade reportage som vi gjort tillsammans med AGA.

Firemill är framtagen av Inventi Vidi

Inventi Vidi drivs av bröderna Andreas och Martin Westberg. Inventi Vidi grundades 2016 och utvecklar brandsläckningsprodukter. Företaget stödjer - via samarbetspartnern Addtruly - organisationen International Foundation for Crime Prevention and Victim Care (PCVC) och deras projekt Vidiyal som syftar till att vårda och rehabilitera brännskadade kvinnor i Chennai, Indien.

För mer information om Firemill - besök AGA genom att klicka här.

Taggar: AGA Firemill

Magiska grillevent för dig