Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Sunwinds nya grillar

 sundwing FrydKBL 3779 780

Med Sunwinds grillar fixar du godaste ”sommarmaten” året runt

Vi närmar oss långa, ljusa sommardagar, dagar som gjorda för att hänga med vänner och laga mat utomhus på grillen. I Sunwinds serie Urnorsk hittar du sju stycken grillar i olika storlekar som alla är gjorda för att fungera optimalt i vårt nordiska klimat. Välj mellan 5 gasolgrillar och två kolgrillar och oavsett om du tillhör skaran av grillentusiaster som vill ha stora, lyxiga grillytor eller om du söker efter en lite mindre grill som är enkel att ta med sig finns grillen för dig.

I Urnorsk-serien hittar du både gasol- och kolgrillar. Vilken du väljer är en ren smaksak. Vill du att det grillningen ska gå lite snabbare och ha reglage som underlättar värmeregleringen kanske det är någon av våra fem gasolgrillar som passar bäst. Vill du hellre njuta av lite längre grilltid och få en grill där du kan få ut en högre temperatur ska du satsa på någon av våra två kolgrillar. Oavsett vilken du väljer får du en grill som du kan använda året runt.

-Det är inte bara under sommarmånaderna som vi numera grillar här i Norden, fler och fler använder faktiskt grillen året runt. Därför är grillarna i Sunwinds serie Urnorsk konstruerade, tillverkade och testade för att klara året-runt-grillning i vårt lite tuffare klimat. För våra toppmodeller Disa och Fryd lämnar vi dessutom 10 års garanti. berättar Inger Tallén, vd på Sunwind Gylling.

För dig som verkligen går loss på grillning och vill ha mycket grillyta, som Fredde i Solsidan, kan du välja mellan någon av våra toppmodeller Fryd och Disa. De kommer med 6 respektive 4 brännare och sidbrännare. Här får du även med ett specialtillverkat grillgaller i massivt gjutjärn som gör att du kan laga nästintill alla sorters mat på grillen. I mitten av det smarta gallret finns ett runt grillgaller som du enkelt kan byta ut mot exempelvis en gjutjärnspanna, grillplatta eller stekpanna. Både Fryd och Disa har dessutom ett praktiskt glasfönster i locket så att du kan följa matlagningen utan att behöva öppna locket och släppa ut värmen. För dig som istället vill ha en gasolgrill i mellanstorlek, välj mellan Karn eller Vilja. De kommer med fyra respektive tre brännare och fem års garanti. För det lite mindre utrymmet passar gasolgrillen Helle perfekt. Med Helle är det enkelt att fälla in sidoborden och lossa stativen och ta med grillen på exempelvis utflykten eller på båt- eller husbilsresan.

Siktar du hellre på en kolgrill ingår två varianter i Urnorsk-serien. Dels klotgrillen Freda som har en grillyta på 54 centimeter i diameter, dels Odis med sin större grillyta på 46x 58 centimeter. Odis kommer med två grillgaller som gör det enkelt att grilla maten på olika höjdnivåer. Så missa inte att njuta av grillad mat i sommar. För det är ändå nu under de ljusa sommarmånaderna vi drar fram grillen lite extra mycket och det blir en härlig samlingsplats för nära och kära. Då kanske det inte så konstigt att det finns undersökningar* som visar att nästan hälften av oss svenskar, 47 procent, uppger att de blir gladare av att grilla och får ett ökat välbefinnande.

Produktfakta Urnorsk: 

  • Fryd gasolgrill: 6 brännare och sidobrännare, gjutjärnsgaller med kokegrop, glas i locket, effekt: 24 kW, mått170x55x116 cm, 10 års garanti.
  • Disa gasolgrill: 4 brännare och sidobrännare, gjutjärnsgaller med kokegrop, glas i locket, effekt: 17 kW, mått 154x55x116 cm, 10 års garanti.
  • Karn gasolgrill: 4 brännare, gjutjärnsgaller, effekt: 14 kW, mått 154x55x115 cm, fem års garanti.
  • Vilja gasolgrill: 3 brännare, gjutjärnsgaller, effekt: 10,5 kW, mått 134x55x115 cm, fem års garanti.
  • Helle gasolgrill: 2 brännare, gjutjärnsgaller, effekt: 5 kW, mått 107x45x98 cm.
  • Odis kolgrill: 2 grillgaller för matlagning på olika höjder, grillyta 86x48 cm, mått 98,8x53,5x94 cm.
  • Freda kolgrill: Ventilationsspjäll, avtagbar asksamlare, grillyta 54 cm i diameter, höjd 103 cm.

*ICA:s årliga grillrapport 2018.

 

Relaterade artiklar

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019